Souběh pracovních poměrů - důchodce

• (neregistrovaný)

14. 8. 2014 13:40

Dobrý den,
    Jsem duchodce. Mám smlouvu na hl. PP s uvazkem 20 h týdně a podepsala jsem prohlášení. Nyní mám možnost jít pracovat k dalšímu jinému zaměstnavateli kde si vydělám okolo 5 tis hrubého měsíčně a to na Dohodu o prov. práce.

Mohu u něj taky podepsat prohlášení, když u prvního zaměstnavatele mám poloviční úvazek? Když ne, musí se dohoda zdaňovat srážkou? Je možno neplatit zálohy na daň ani srážku a pak podat daňove priznani za rok?
    Diky za odpoved a radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 14. 8. 2014 13:42

RenataH (neregistrovaný)

Re: Souběh pracovních poměrů - důchodce
      nemůžete u něj podepsat prohlášení, když už máte podepsáno jinde, ale od r.2014 můžete zahrnou do daňového přiznání i příjmy daněné srážkovou daní. Takže vám bude strhávána srážková daň, ale po skončení roku si podáte DP a daň se vám vrátí

• 14. 8. 2014 13:44

. (neregistrovaný)

>Dobrý den,
      >Jsem duchodce. Mám smlouvu na hl. PP s uvazkem 20 h
      >týdně a podepsala jsem prohlášení. Nyní mám možnost jít
      >pracovat k dalšímu jinému zaměstnavateli kde si
      >vydělám okolo 5 tis hrubého měsíčně a to na Dohodu o prov.
      >práce.
      >
      >Mohu u něj taky podepsat prohlášení, když u prvního
      >zaměstnavatele mám poloviční úvazek?

Ano, ale musíte u druhého zaměstnavatele včas ukončit platnost Prohlášení poplatníka daně. Prohlášení nesmí být podepsáno u 2 zaměstnavatelů současně.

Když ne, musí se
      >dohoda zdaňovat srážkou?

U zaměstnavatele, kde nebudete mít podepsané prohlášení poplatníka daně a budete mít uzavřenou dohodu o provedení práce, budete mít srážkovou daň.

Je možno neplatit zálohy na daň
      >ani srážku a pak podat daňove priznani za rok?
      >Diky za odpoved a radu.

Tak to dle mého názoru nepůjde.

Je výhodné mít podepsané Prohlášení tam, kde je vyšší daň a po konci roku zpracovat a podat daňové přiznání. Od roku 2014 lze započítat v DP i srážkovou daň.

• 14. 8. 2014 13:44

v.e.n.d.y.

Podepsat Prohlášení smíte jen u jednoho zaměstnavatele. Od letoška se i srážková daň bude psát do dańového přiznání, které máte povinnost podat, protože máte souběh zaměstnání. Tam se Vám případný přeplatek daně vrátí. I ten,který jste jako starobní důchodce musel zaplatit do července 2014.

• 14. 8. 2014 15:28

Kara (neregistrovaný)

Pokud má prac. smlouvu s podepsaným prohlášením a k tomu DPP do 10ti bez podepsaného prohlášení (tzn. srážková daň), nemá povinnost podávat přiznání. Může požádat o RZD a vyrovnat pouze daně z pracovního poměru. Ale pokud chce vyrovnat i daně srážkové, pak jedině přes přiznání.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).