Re: Výpočet průměru mzdy za dovolenou po
Náhrada mzdy za dovolenou vám bude náležet ve výši pravděpodobného výdělku, který by měl odrážet výdělkovou úroveň, kterou byste dosáhla, pokud byste v rozhodném období pracovala. Těžko předvídat, zda by vám zaměstnavatel nějakou pohyblivou složku přiznal, mohly se změnit okolnosti, systém odměňování, pracovní postupy, které neznáte apod. Záleží na zaměstnavateli, jaký způsob zjišťování pravděpodobného výdělku zvolí, měla byste se poptat na vnitřní předpis nebo KS, zda tento způsob upravují a jak.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
14. 8. 2014 20:40
Dobrý den,
v říjnu 2011 jsem odcházela na mateřskou a následně rodičovskou dovolenou s prvním dítětem. V lednu 2014 se nám narodilo druhé dítě, a tak jsem plynule navázala další mateřskou dovolenou (do práce jsem mezitím nenastoupila).
Nyní se přeme s mzdovou účetní o výši mzdy za řádnou dovolenou, o kterou jsem požádala zaměstnavatel po skončení mateřské dovolené, přen nástupem na rodičovskou dovolenou.
Mzdová účetní tvrdí, že mi náleží pouze mzda vycházející ze základní mzdy. Já si ale myslím, že mi náleží mzda sestávající jak ze základní, tak z pohyblivé složky mzdy, která mi byla před mateřskou dovolenou vyplácena vždy. Kde je pravda?
Předem děkuji za odpověď
Jana Vajnerová