Re: Změna od 1.7.?
S účinností od 1. 7. 2014 se zvyšuje vyměřovací základ pro platbu pojistného státem za osoby, za které je plátcem pojistného stát.
Dochází k navýšení z částky 5 829 Kč, platné od 1. listopadu 2013, na částu 6 259 Kč. Měsíční platba pojistného za osobu, za kterou stát pojistné platí, se zvýšila od 1. 7. 2014 z dosavadní částky 787 Kč na 845 Kč (13,5 % z částky 6 259 Kč po zaokrouhlení).
"Nárok na uplatnění odpočtu může použít pouze zaměstnavatel, zaměstnávající více než 50 % osob se zdravotním postižením z celkového průměrného přepočteného počtu svých zaměstnanců,
u tohoto zaměstnavatele lze uplatnit nárok na odpočet jen v případě zaměstnané osoby, které byl přiznán invalidní důchod, a to bez ohledu na stupeň invalidity"
Moc Vám děkuji za rychlé odpovědi, takže mi, co nezaměstnáváme zdravotně postižené, tak se nás to netýká? To mě spadl kámen ze srdce, už jsem se bála, že jsem něco zazdila. Ještě jednou děkuji.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
15. 8. 2014 8:11
Dobrý den, teď jsem začala stahovat aktualizace a program mě vyhodil jednu ze změn: Mzdy - hodnota položky číslo 152 Odečet plátcem zdravotního pojištění se od 1.7. mění z 5823 na 6259. Nevíte někdo čeho se to týká. Mzdy už mám hotové a poslané, takže už nemůžu udělat žádnou změnu. Děkuji za odpověď.