Re: záskok za MD
a já opravím jasnou, klidně lze zaměstnat i předčasného důchodce. Jenom po dobu pojištěného zaměstnání nebude pobírat důchod, OSSZ mu ho pozastaví.
>>>>>>Dobrý den,
>>>>>>
>>>>>>chtěla bych se zeptat, zaměstnanec odešel do důchodu,
>>>>>>jeho nástupkyně je těhotná Lze návrat bývalého
>>>>>>zaměstnance po dobu MD a RD?
>>>>>>
>>>>>>Děkuji
>>>>>
>>>>>Ano.
>>>>
>>>>Ještě doplním, předpokládám, že se nejedná o
>>>>předčasný
>>>>starobní důchod. Tam by nemohla být pojištěná
>>>>činnost.
>>>a já opravím jasnou, klidně lze zaměstnat i
>>>předčasného důchodce. Jenom po dobu pojištěného
>>>zaměstnání
>>>nebude pobírat důchod, OSSZ mu ho pozastaví.
>>
>>Tak to by se asi důchodci nelíbilo, kdyby mu
>>pozastavili důchod.
>
>ne šel do klasického starobního důchodu.
znám důchodce, který když měl možnost v předčasném důchodu pracovat na PP, radši šel pracovat. Důchod se pak přepočítává, může pak pojištěnou činností pokrýt tu dobu, která mu chyběla do řádného důchodu, a důchod se mu natrvalo navýší.
>
Fáákt? Když jsem loni touhle dobou zoufale hledala práci a nenacházela a jedinou variantou byl předčasný důchod 3 roky předem, kde bych tratila asi 2 500,-Kč, tak mi tohle nikdo neřekl. Všude jsem slyšela, že jakmile si vezmu předčasný důchod, není z něj úniku. Dopadlo to dobře, mám práci. Ale to je dobrá zpráva, děkuji!
To jste tedy velmi statečná. :-) přiznám se, že jen při té myšlence spát sama v zimě na opuštěné chatě v lesích, mi běhá mráz po zádech....
Pamatuji si, jak jste loni psala, že jste přišla o práci, já jsem v té době tako zrovna přišla o práci. Bylo to drsné období - chodit po konkurzech, nikde nic, pak jsem vzala práci (spíš otročinu) u pásu, 35km denně harcování autobusem, ale nakonec se vše v dobré obrátilo a já zas našla dobrou práci. a taky si ji hodně vážím. Ti, co sedí dlouhá léta na teplých místečcích, si toho vůbec vážit neumějí.
Drželo mě to nad vodou, být alespoň trochu užitečná, když na všech pohovorech na mě manageři v kravatkách koukali jak na zjevení, co tu ta baba chce:-))) Joojo, pětadvacítka s dlouhýma nohama a nejméně pětkami ze mě nebude a to bych ani účtovat nemusela umět:-))) Všem díky za podporu a krásný den!!
OT - poděkování
Dovolím si vyjádřit za všechny "bezejmenné" čtenáře a čerpatele vašich rad poděkování za ochotu vás všech, kteří tu nezištně pomáháte svými radami (vendy, jasná, all, Pája, VH - té je škoda,že se odmlčela)a spoustě jiných. A to i v dobách pro vás nelehkých.
Jsem teď v dlouhodobé pracovní neschopnosti a "pracuji" z domova a když mi tento týden na půl dne vypadla tato diskuze, tak jsem si dočista zoufala, co jako budu dělat....
Věřte tomu, že přestože se sem-tam najde někdo, kdo nepozdraví ani nepoděkuje, tak je tady valná většína těch, kteří jsou vám za vaše rady a zkušenosti neskonale vděční.
Takže ještě jednou děkuji a přeji všem jen jistoty a světlé zítřky :)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
15. 8. 2014 9:06
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zaměstnanec odešel do důchodu, jeho nástupkyně je těhotná Lze návrat bývalého zaměstnance po dobu MD a RD?
Děkuji