Re: nájemné za minulé období
Předpis 315/602 jste měla mít v účetnictví již loni a zahrnout ho do výnosů 2013 a zdanit. Bez ohledu na to, že nebylo zaplaceno. Měla byste pohledávku na 315 a nyní byste jen zaúčtovala 221/315 a bylo by. Pokud jste předpis neudělala, máte špatně dańové přiznání 2013 a řešením je dodatečné DP. A účtování 315/426 v letošním roce. Zdanit to musíte.
Re: nájemné za minulé období
Dobrý den, děkuji. Předpis 315/602 jsem měla v min. roce, tudíž to daňového přiznání šlo a teď to mám 221/315. Moc se omlouvám za dotaz. mám to tedy správně, jenom jsem se nějak zblbla. Moc Vám ale děkuji za pomoc, rozsvítila jste mi :). Hezký den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
15. 8. 2014 9:22
Prosím, mohl by mi někdo poradit jak účtovat získané nájemné, které nám nájemník dlužil?? Resp. min. rok (2013) nezaplatil nájemník nájem (zaplatil pouze část), letos nám poslal "splátku" část nezaplaceného nájmu. Předpis mám 315/602 .... nicméně to není výnos tohoto roku?
Děkuji moc
gábina