Re: Průměrný hodinový výdělek
Děkuji vám, já tedy použiji 62,96 tím zaměstnance nepoškodím spíš naopak proti počítači.
Jen tak pro zajímavost, mzdu měl v červenci stanovenou na 11800 (11800:23 x 21=10774) a na srpen jenom 8500?
Jestli jsem to dobře pochopila, tak PN byla od 30.7.-5.8. tak že pravděpodobně jste musela počítat za dny 4,5 náhradu mzdy, tak jaký jste brala průměr?
No v dotazu se píše jenom o průměru na dovolenou, o náhradě za nemoc nic. A podle údajů v dotazu to vypadá, že byla na každý měsíc stanovena jiná mzda, tak že průměrovat obě mzdy nevím jestli by bylo správné. Kdyby byl býval zaměstnanec pracoval v rozhodném období (předchozí čtvrtletí, tak by byla mzda jaká? 11800 nebo 8500?)
Ano mzda se skládá ze dvou složek základní a pohyblivou. V červenci dostal obě a v srpnu mu bude přiznána jenom základní, tak jak píšete. Jak se ptáte jaká by byla mzda v předchozím čtvrtletí kdyby pracoval tak bych asi dala těch 11800,- předpokládala bych že dostane obě složky. Co se týká nemoci tak první tři dny je karenční doba, kdy není nic placeno. Takže se v červenci nic nepočítalo. To se bude počítat až za dva dny v srpnu a k tomu taky potřebujeme ten hodinový průměr.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
15. 8. 2014 13:09
Dobrý den, potřebuji pomoci, už si nevím rady. Zaměstnanec nastoupil do HPP 1.7 skončil 7.8.ve zkuš.době. Od 30.7 do 5.8 měl nemoc. Za červenec měl 10774,- hr.mzdu a odpracoval 168 hodin. (16 hodin nemoc). V srpnu odpracoval 2 dny tj. 6.8 a 7.8. Z hrubé mzdy 8500,- v srpnu dostane alikv.část 810,- Kč za odpracované dny. Celkem tedy odpracoval 23dnů. Potřebuji znát průměrný hodinový výdělek na proplacení dovolené 1,5dne v srpnové výplatě. Program mi vykazuje 61,97 a já nevím kde to vzal. Můj výpočet je z rozhod.období 1.7-7.8. tj.10774+810 hrubého děleno 168+16 což je 62,96. Prosím poraďte mi jaký je správný prům.hod.výdělek?