Srážková daň

• (neregistrovaný)

18. 8. 2014 15:22

Dobrý den. Stala jsem se administrátorem e-shopu. Bylo mi řečeno, že když i nevydělám více jak Kč 4000 za měsíc, stačí odvádět srážkovou daň a nemusím si dělat ŽL. Za první měsíc jsem si vydělala cca 80 Kč, takže srážková daň činí asi Kč 12. Musí se odvádět i takto malé částky nebo je zde nějaké minimum. Děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 18. 8. 2014 15:25

v.e.n.d.y.

Re: srážková daň
      ŽL vůbec nesouvisí s výší výdělku, ale s tím, že jde o cituji.
      §2) Živností je soustavná činnost provozovaná samostatně, vlastním jménem, na vlastní odpovědnost, za účelem dosažení zisku a za podmínek stanovených tímto zákonem.
      Podle mě jde o neoprávněné podnikání....

• 18. 8. 2014 16:17

IB (neregistrovaný)

Aha. To jste mě nepotěšila. Já jsem s tím teprve začala a bylo mi řečeno účetní, které fakturuji částku za provizi (a je nás hodně) výše zmíněné. Tak jsem se domnívala, že to ví. Ještě se chci zeptat, jestli je možné spravovat e-shop pod mým jménem, ale ŽL a faktury na manžela. Dělám totiž na DPČ a možná budu koncem roku bez práce, tak bych asi neměla nárok na podporu.

• 18. 8. 2014 17:05

mirka..p (neregistrovaný)

Paní účetní v tom má trochu chaos. Mohou s Vámi uzavřít dohodu o provedení práce, ze které ale oni (zaměstnavatel) odvedou srážkovou daň a vám pošlou čisté peníze.
      Pokud byste chtěla fakturovat na manželovo živnostenské oprávnění ( pokud on má živnost, kterou potřebujete) tak jedině pod jeho jménem.

• 18. 8. 2014 21:06

IB (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď. Tvrdí mi, že faktury mohou být na manželovo jméno a obchod na moje. Ale taky se mi to nějak nezdá.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).