Re: bitcoiny a zdanění
Jenomže výroba "peněz" podléhá schválení ČNB - jinak bychom si je také tiskli sami ...
Re: bitcoiny a zdanění
>>>Kamarád si založil s.r.o. a vytváří coiny, které
>>>prodává. Já mu měla poradit účřetně a daňově, ale
>>>prvně
>>>jsem o této virtuálně měně slyšela, tak zjišťuji
>>>informace. Je to tak, že bude zdaňovat pouze to, co
>>>mu
>>>zákazník složí na skutečný účet? Protože o té
>>>virtuální měně
>>>není jak účtovat? A daňově
>děkuji - už jsem si pročetla - a zvažuji, že se o tom
>bude účtovat jako "o výrobcích" - vyrábí peníze,
>prodávají peníze.
Ale on nevyrábí peníze, ale zavazuje se "něco" zaplatit.
Chtělo by to trochu zabrouzdat na internetu, názory se najdou.
Ale žádný takový, aby prošel na 100% při daňové kontrole českým FÚ.
Takže potěš Váš protěž. Sama bych jako účetní-OSVČ poradu, a k tomu ještě daňovou, v tomto případě, neposkytla.
Německé ministerstvo financí uznalo virtuální měnu bitcoin, kterou považuje za "soukromé peníze"
Více na: http://e-svet.e15.cz/it-byznys/bitcoiny-jsou-penize-rozhodlo-nemecko-1014811#utm_medium=selfpromo&utm_source=e15&utm_campaign=copylink
IRS – americký centrální daňový úřad bitcoin označuje nikoliv za měnu, ale za majetek (podobně jako např. nemovitosti) a jako takový bude také podléhat zdanění. bitcoin kryptoměna. Stejně tak úřady v Dánsku považují sice bitcoin za zboží, které je ale na rozdíl od USA od daní osvobozeno. Německé ministerstvo financí jej definuje jako měnu – účetní jednotku, která podléhá dani z kapitálových výnosů. Na nedávné konferenci o budoucnosti virtuálních měn se v Praze právníci a daňoví poradci shodli, že pokud se týká ČR, legislativa sice chybí, ale bitcoin se dá zatím považovat za ceninu sui generis (podobně jako např. stravenky). V Japonsku se přiklání spíše k tomu, že je to komodita.
http://btctip.cz/je-bitcoin-virtualni-nebo-digitalni-a-je-to-mena/
http://www.epravo.cz/top/clanky/regulace-open-source-p2p-platebni-site-bitcoin-93971.html
a plno dalších článků a názorů ...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
20. 8. 2014 10:39
Kamarád si založil s.r.o. a vytváří coiny, které prodává. Já mu měla poradit účřetně a daňově, ale prvně jsem o této virtuálně měně slyšela, tak zjišťuji informace. Je to tak, že bude zdaňovat pouze to, co mu zákazník složí na skutečný účet? Protože o té virtuální měně není jak účtovat? A daňově - na příjem na účet vystaví na zákazníka fakturu, aby se o tom dalo účtovata. A Řešíme DPH - protože milion asi přeskoči rychle - bude tam základní sazba DPH? Má někdo prosím zkušenosti s účtováním o této měně? Moc děkuji za dobré rady, kde případně hledat.... DÍKY