Odstupné -výpočet

• (neregistrovaný)

20. 8. 2014 22:17

Dobrý večer,
    chtěla bych se zeptat jak se počítá průměrná čistá mzda pro stanovení odstupného.
    Je to průměr čistých mezd za poslední 3 měsíce před ukončením pracovního poměru? Nemohu se dopočítat vyhází mi t takto jinak než uvádí zaměstnavatel.
    Díky přede za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 8. 2014 6:05

jasná. (neregistrovaný)

Re: odstupné -výpočet
      Samozřejmě to máte špatně. A proč si myslíte, že vám to účetní spočítala špatně? Je to její práce, chodí na školení, za svoji náročnou práci nese zodpovědnost. Tak nechápu, proč ji podezříváte, že vám odstupné spočítala špatně a snažíte se to sám spočítat, ikdyž očividně neznáte ani mzdové základy.

• 21. 8. 2014 8:48

Líba (neregistrovaný)

Myslím, že na tom není nic špatného, když si zaměstnanci kontrolují výplaty. Určitě vám mzdová vysvětlí, jak to počítala. I když má paní Jasná pravdu, že to bude náročné, když o mzdách nevíte nic.

§ 356, odst. 2

Napište, jaký máte na pásce průměr na dovolenou (spočítaný z II.Q) a jakou máte týdenní pracovní dobu. Potom vám můžeme překontrolovat hrubé odstupné. Čistá se počítá současně s poslední výplatou.

• 21. 8. 2014 15:55

vz (neregistrovaný)

Omlouvám se, jestli vás můj dotaz rozčílil. Ptala jsem se právě proto, že ty mzdové základy neznám, kdyby jo tak se ptát nebudu.
      A podezření ve mě vzbudilo to, že na výplatní pásce je výčísleno odstupné jinak než v potvrzení pro ÚP (nebylo totiž vyplaceno).
      Už jsem si zjistila že výpočet se provádí takto: 112,34 (ø hod.mzda) x 40 (týdenní úvazek) x 4,345 (koeficient).
      Proč tedy účetní uvádí v potvrzení odstupné ve výší 14336,-/měsíc když výpočet je 19524,- ?
      A vy se divíte, že mám nějakou pochybnost o správném výpočtu?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).