Re: překážka na straně zaměstnavatele
Sama píšete, že práci můžete vykonávat, ale obtížně. Pokud vám to nevyhovuje, požádejte o dovolenou nebo o neplacené volno. V případě, že práci lze vykonat z domova, domluvte se, že po dobu rekonstrukce budete pracovat z domova. Nějak se pokuste domluvit. Na druhé straně, byla jste někdy v provozu výrobního podniku? Na některých provozech mají vyhlášeno riziko hluka, na dalším riziko prašnosti apod. To byste teprve zažila pracovní podmínky. Hold my z kanceláří jsme trochu rozhýčkani.
souhlasím, jsme trochu rozhýčkaní, ale musíte i vy uznat, že když komunikujete z někým po telefonu a z druhé strany Vám do ucha řve vrtačka, není to to pravé ořechové :-). Já se hlavně ptala abych měla vysvětlení, že ZP neobsahuje takovou možnost a ani jiné nařízení, kdyby byl dotaz z ostatních kanceláří. Děkuji Vám za názor, vždy mi dobře poradíte. Přeji hezký a žádnou vrtačkou nerušený den :-)
Já být majitelem firmy, nařídila bych v předstihu čerpání dovolené.
Jinak nevím, ale možná by se na tuto situaci dal uplatnit § 208 ZP, ale to si opravdu nejsem jistá. Těžko určit, do jaké míry se dá , či nedá práce vykonávat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
22. 8. 2014 6:44
Dobrý den, mám možná takový trochu hloupý dotaz. Pracujeme v kanceláři a zaměstnavatel se rozhodl pro některé úpravy vedlejších kanceláří, které s námi sdílí jedno patro. Probíhá bourání, úprava vody pro kterou bude zapotřebí se probourat přes jedno patro. Popisuji to z důvodu abyste si mohli představit jaký hluk a prach máme. nicméně, ne že bychom nemohli úplně vykonávat práci ale je to dost obtížné, nehledě na to, že se nemůžeme soustředit na práci, polykáme i prach. Může se zaměstnanec nějak bránit v rámci překážky na straně zaměstnavatele? v ZP jsem nenašla situaci, která ji je podobná a nejsem si jistá jestli by se jednalo o placenou nebo neplacenou překážku. Děkuji za Vaše rady.