Překážka na straně zaměstnavatele

• (neregistrovaný)

22. 8. 2014 6:44

Dobrý den, mám možná takový trochu hloupý dotaz. Pracujeme v kanceláři a zaměstnavatel se rozhodl pro některé úpravy vedlejších kanceláří, které s námi sdílí jedno patro. Probíhá bourání, úprava vody pro kterou bude zapotřebí se probourat přes jedno patro. Popisuji to z důvodu abyste si mohli představit jaký hluk a prach máme. nicméně, ne že bychom nemohli úplně vykonávat práci ale je to dost obtížné, nehledě na to, že se nemůžeme soustředit na práci, polykáme i prach. Může se zaměstnanec nějak bránit v rámci překážky na straně zaměstnavatele? v ZP jsem nenašla situaci, která ji je podobná a nejsem si jistá jestli by se jednalo o placenou nebo neplacenou překážku. Děkuji za Vaše rady.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 8. 2014 6:59

jasná. (neregistrovaný)

Re: překážka na straně zaměstnavatele
      Sama píšete, že práci můžete vykonávat, ale obtížně. Pokud vám to nevyhovuje, požádejte o dovolenou nebo o neplacené volno. V případě, že práci lze vykonat z domova, domluvte se, že po dobu rekonstrukce budete pracovat z domova. Nějak se pokuste domluvit. Na druhé straně, byla jste někdy v provozu výrobního podniku? Na některých provozech mají vyhlášeno riziko hluka, na dalším riziko prašnosti apod. To byste teprve zažila pracovní podmínky. Hold my z kanceláří jsme trochu rozhýčkani.

• 22. 8. 2014 7:35

Nejistá (neregistrovaný)

souhlasím, jsme trochu rozhýčkaní, ale musíte i vy uznat, že když komunikujete z někým po telefonu a z druhé strany Vám do ucha řve vrtačka, není to to pravé ořechové :-). Já se hlavně ptala abych měla vysvětlení, že ZP neobsahuje takovou možnost a ani jiné nařízení, kdyby byl dotaz z ostatních kanceláří. Děkuji Vám za názor, vždy mi dobře poradíte. Přeji hezký a žádnou vrtačkou nerušený den :-)

• 22. 8. 2014 7:56

jasná. (neregistrovaný)

Já být majitelem firmy, nařídila bych v předstihu čerpání dovolené.
      Jinak nevím, ale možná by se na tuto situaci dal uplatnit § 208 ZP, ale to si opravdu nejsem jistá. Těžko určit, do jaké míry se dá , či nedá práce vykonávat.

• 22. 8. 2014 8:32

Nejistá (neregistrovaný)

já vím, někdy určit něco správně je dost těžké a mimochodem nikdo z vedení tu není všichni mají dovču.......

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).