Čerpání dovolené po mateřské

• (neregistrovaný)

22. 8. 2014 10:02

Dobrý den, prosím Vás jak je to s čerpáním dovolené mezi mateřskou a rodičovskou v případě že jsem měla: 1. mateřská s prvním dítětem, 2. čerpání dovolené,3. rodičovská dovolená - během té jsem nastoupila na mateřskou dovolenou s druhým dítětem. Mám v tomto případě po ukončení druhé mateřské (6.2.-20.8.) nárok na dovolenou když jsem mezi tím neodpracovala žádné dny? Popř kolik dnů? Děkuji. Liba

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 8. 2014 10:06

Líba (neregistrovaný)

Re: čerpání dovolené po mateřské
      Požádala jste o čerpání dovolené včas? Pokud ano, budete mít nárok na celou dovolenou (od 1.1. do 5.2. není 100 zameškaných dnů). Jestli jste ještě nepožádala, bude krácená a vyberete si ji po návratu z RD.

• 22. 8. 2014 10:06

jasná. (neregistrovaný)

MD jste měla do 20.8., v tom případě jste měla do tohoto data zaměstnavatele požádat o čerpání řádné dovolené od 21.8. a vznikl by vám celoroční nárok, nekrácený. Jelikož jste tak neučinila, vznikne vám celoroční nárok krácený o dny rodič. dovolené a tuto řádnou dovolenou budete čerpat po ukončení rodičovské dovolené.

• 22. 8. 2014 10:13

Liba111 (neregistrovaný)

O dovolenou jsem bohužel nepožádala, protože jsem myslela, že v tomto případě na ní nemám nárok. Moc děkuji za odpovědi.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).