Re: vstupní LP - platba
Běžně to tak dělají státní úřady, prostě ještě nejste zaměstnanec a jen chcete u nich pracovat. Takže doložte, že pracovat můžete a my rozhodneme, jestli Vás pak vezmeme či ne. Někdo víc znalý jistě doplní, jestli je to protizákonné či není, ale já to zažila na vlastní kůži ...Hezký víkend
Re: vstupní LP - platba
pracovní smlouvu jsem podepsal ten den kdy jsem žádal o proplacení LP a stejně mi to prý neproplatí, asi nemá cenu si dělat problémy hned na začátku a upozorňovat na zákon, že? Zřejmě se s tím budu muset smířit, bohužel ... i tak díky za odpověď
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
22. 8. 2014 12:19
Dobrý den,
zaměstnavatel mě před podepsáním pracovní smlouvy poslal na vstupní lékařskou prohlídku k určenému lékaři.
Musel jsem si zařídit výpis ze zdrav. dokumentace u svého lékaře za 240,- a za samotnou vstupní LP jsem uhradil 450,- Kč.
Od obou lékařů jsem donesl potvrzení o zaplacení, ale zaměstnavatel mi je prý neproplatí? Tu platbu od mého lékaře bych snad ještě chápal, ale na vstupní prohlídku mě poslal zaměstnavatel, na žádosti byl uveden jako žadatel on a mám si ji uhradit ze svého. Je to normální? Neřeší to nějaký zákon, předpis či vyhláška?
Díky za odpověď