Vstupní LP - platba

• (neregistrovaný)

22. 8. 2014 12:19

Dobrý den,
    zaměstnavatel mě před podepsáním pracovní smlouvy poslal na vstupní lékařskou prohlídku k určenému lékaři.
    Musel jsem si zařídit výpis ze zdrav. dokumentace u svého lékaře za 240,- a za samotnou vstupní LP jsem uhradil 450,- Kč.
    Od obou lékařů jsem donesl potvrzení o zaplacení, ale zaměstnavatel mi je prý neproplatí? Tu platbu od mého lékaře bych snad ještě chápal, ale na vstupní prohlídku mě poslal zaměstnavatel, na žádosti byl uveden jako žadatel on a mám si ji uhradit ze svého. Je to normální? Neřeší to nějaký zákon, předpis či vyhláška?
    Díky za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 8. 2014 15:10

v.e.n.d.y.

Re: vstupní LP - platba
      Běžně to tak dělají státní úřady, prostě ještě nejste zaměstnanec a jen chcete u nich pracovat. Takže doložte, že pracovat můžete a my rozhodneme, jestli Vás pak vezmeme či ne. Někdo víc znalý jistě doplní, jestli je to protizákonné či není, ale já to zažila na vlastní kůži ...Hezký víkend

• 22. 8. 2014 21:44

vz (neregistrovaný)

dle zákona 373/2011 Sb. § 59 písm.b) má po podpisu pracovní smlouvy zaměstnavatel vstupní lékařskou prohlídku proplatit

• 22. 8. 2014 21:51

joska.p (neregistrovaný)

pracovní smlouvu jsem podepsal ten den kdy jsem žádal o proplacení LP a stejně mi to prý neproplatí, asi nemá cenu si dělat problémy hned na začátku a upozorňovat na zákon, že? Zřejmě se s tím budu muset smířit, bohužel ... i tak díky za odpověď

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).