Re: Opakované přesouvání zaměstnanců ...
Pak je to přece jasné. 1-7 budou zaměstnanci firmy A, tzn. mzdové listy 1-7/2014. Pak budou zaměstnanci firmy B, tzn. mzdové listy 8/2014. A pak zase budou zaměstnanci firmy A, tzn. mzdové listy 9 - 12/2014. Takže u firmy A nebudou mít 1 mzdový list se srpnovou prodlevou, ale 2 mzdové listy (nástup od... - výstup 31.7. a opět nástup 1.9.). A s ELDP je to přece také jasné. U firmy A, ve které skončili 31.7., ELDP uzavřete a odešlete na sociálku. Od 1.8. mají založené nové ELDP u firmy B a ty uzavřete ELDP k 31.8. a odešlete na sociálku. A od září jim u firmy A založíte nové ELDP.
>>>>Dobrý den všem. Mám na Vás dotaz ohledně přesouvání
>>>>zaměstnanců z firmy na firmu, konkrétně: Po dvou
>>>>letech
>>>>byly všichni zaměstnanci ukončeni k 31.07. u jedné
>>>>společnosti. Od 01.08. nastoupili hromadně k nové a
>>>>po
>>>>dvou týdnech jsem se dozvěděla, že od 01.09. budou
>>>>všichni opět zaměstnaní u té původní. Tj. po jednom
>>>>měsíci
>>>>:(. Používáme účetní program ÚČTO, a nejsme si s
>>>>koleginí jisté, jestli máme pokračovat s nástupem
>>>>zaměstnanců u původně založené společnosti (s tím, že
>>>>všichni
>>>>zam. budou mít jeden měsíc prodlevu v tomto roce),
>>>>nebo
>>>>si máme založit firmu pod číslem 2 ... Jde o to, jak
>>>>potom s ELDP ... jaký to bude mít vliv do budoucna
>>>>...
>>>>Snad je ten dotaz srozumitelný. Děkuji.
>>>
>>>Zásadní dotaz: šlo o převody zaměstnanců se všemi
>>>jejich právy a povinnostmi nebo se jedná vždy o
>>>skončení
>>>prac. poměrů (zřejmě dohodnou) a nové nástupy (tzn.
>>>nové pracovní smlouvy)?
>>
>>Vždy se jedná o ukončení prac. poměru dohodou a nové
>>pracovní smlouvy.
>
>Pak je to přece jasné. 1-7 budou zaměstnanci firmy A,
>tzn. mzdové listy 1-7/2014. Pak budou zaměstnanci
>firmy B, tzn. mzdové listy 8/2014. A pak zase budou
>zaměstnanci firmy A, tzn. mzdové listy 9 - 12/2014. Takže u
>firmy A nebudou mít 1 mzdový list se srpnovou
>prodlevou, ale 2 mzdové listy (nástup od... - výstup 31.7. a
>opět nástup 1.9.). A s ELDP je to přece také jasné. U
>firmy A, ve které skončili 31.7., ELDP uzavřete a
>odešlete na sociálku. Od 1.8. mají založené nové ELDP u
>firmy B a ty uzavřete ELDP k 31.8. a odešlete na
>sociálku. A od září jim u firmy A založíte nové ELDP.
U firmy A stačí 1 ELDP. Doba do 31.7. bude na jednom řádku a doba od 1.9. bude na druhém řádku. Odesílat se bude až v příštím roce.
>
No je fakt, že pokud je nepochybné, že do 3 měsíců od skončení znovu nastoupí, může se využít tentýž ELDP na dalších řádcích. Já to ale nedělám - skončí poměr, z programu vyjedu ELDP lidí, kteří ukončili poměr ve zpracovaném měsíci a ELDP elekronicky odesílám. Po měsíci znovu nastoupí a tím pádem se mně zakládá nový ELDP. Je to jasné a přehledné.
Jednodušší jak pro koho. Z hlediska mého programu je jednodušší odkliknout volbu "vytvoření ELDP pro všechny ukončené prac. vztahy v červenci" a tyto vytvořené ELDP odeslat. A nemusím myslet na to, že nastoupí znovu v září (a to možná že jen někteří) a pracně přenášet údaje z ukončeného poměru na nové ELDP. Záleží na tom, jak Vám pracuje program.
Děkujeme všem za vyjádření. Pracujeme v ÚČTU. Je to dost jednoduchý program a máme poněkud obavu jak si ten program poradí s tím, že se v něm po měsíci zase všichni objeví znova ...
No nějak s těmi informaci naložíme :). Ještě jednou díky a pěkný den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více jak 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
26. 8. 2014 10:14
Dobrý den všem. Mám na Vás dotaz ohledně přesouvání zaměstnanců z firmy na firmu, konkrétně: Po dvou letech byly všichni zaměstnanci ukončeni k 31.07. u jedné společnosti. Od 01.08. nastoupili hromadně k nové a po dvou týdnech jsem se dozvěděla, že od 01.09. budou všichni opět zaměstnaní u té původní. Tj. po jednom měsíci :(. Používáme účetní program ÚČTO, a nejsme si s koleginí jisté, jestli máme pokračovat s nástupem zaměstnanců u původně založené společnosti (s tím, že všichni zam. budou mít jeden měsíc prodlevu v tomto roce), nebo si máme založit firmu pod číslem 2 ... Jde o to, jak potom s ELDP ... jaký to bude mít vliv do budoucna ... Snad je ten dotaz srozumitelný. Děkuji.