Souběh stravného - zahraničí 5 hodin

• (neregistrovaný)

27. 8. 2014 10:24

Prosím ještě o pomoc s výpočtem stravného. Zaměstnanec byl v ČR 7 hodin a 5 hodin v Rakousku (ten samý den). Bude se mu počítat 67 Kč za čas v ČR a za Rakousko 1/3 zahraničního stravného nebo nic? Mám poznámku, že od 5 hodin náleží i zahr. stravné, ale když je to 5 hodin přesně?Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 8. 2014 14:01

kkk (neregistrovaný)

Re: Souběh stravného - zahraničí 5 hodin
      domnívám se, že se hodiny sečtou a počítat se bude stravné tam, kde byl déle, tedy ČR 12 hodin.

• 27. 8. 2014 14:52

p.ja1 (neregistrovaný)

Aha to máte asi pravdu. Zkoušela jsem zadat i do programu a také spočítal jen stravné 67 Kč. Neví prosím ještě někdo, jestli je to takto správně?
      A kdyby byl v zahraničí 5hodin a jednu minutu, už by se počítalo 1/3? Děkuji

• 27. 8. 2014 15:53

mirka..p (neregistrovaný)

Já si myslím že se sčítají jen doby strávené v různých zemích v zahraničí, ale ne ČR+zahraničí. Dle mého názoru, pokud má stravné v ČR, tak musí mít v zahraničí strávenou dobu minimálně 5 h a 1 vteřina, aby měl nárok na zahraniční stravné, je to tuším §170 zákoníku práce.

• 28. 8. 2014 10:31

p.ja1 (neregistrovaný)

Jejda tak teď nevím. Našla jsem toto:
      Pokud by doba strávená v zahraničí trvala méně než 1 hodinu, stravné v cizí měně nenáleží, ale uvedená doba se připočte k době trvání pracovní cesty na území České republiky.
      A děkuji paní mirko..p za zmíněný §170 zákoníku práce, zde je doslova:
      Doby, za které nevznikne zaměstnanci právo na zahraniční stravné, se připočítávají k době rozhodné pro poskytnutí stravného podle § 163.
      Takže jsem to pochopila tak, že mohu připočíst těch 5 hodin k době v Čr.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).