Re: ares
Předejte bance Informace z Registru ekonomických subjektů - informace o subjektu
S tím, že na ARES nejsou, co se týká Výpisu z Registru ekonomických subjektů ČSÚ v ARES, aktuální údaje
Hned nahoře výpisu v ČSÚ ARES uvádí
"Tento výpis má pouze informativní charakter, výpis nemusí obsahovat nejaktuálnější údaje a nemá žádnou právní moc."
Klient má zaměstnance už od ledna 2012, ta aktuálnost mě děsí. Takže je vlastně na nic? Myslím ARES. Bance předkládal jen daň.přiznání, nevím, proč nahlíželi do ARES. V každém případě mě od té doby uhání, proč to tam je špatně a co má udělat. Přesto Vám děkuju za reakci.
Obraťte se na ČSÚ
řekněte jim, kde je problém, že podnikateli kvůli tomu dělají těžkosti v bance a poproste, zda by to šlo upravit.
Dívala jsem se schválně na jednoho klienta, má tam uvedeno 10 ekonomických činností, ze kterých je 6 naprosto mimo jeho živnosti a činnosti
>>>>Dobrý den, prosím, nemáte někdo zkušenosti s opravou
>>>>údajů v ARES? Mám jednoho klienta, který má
>>>>zaměstnance, ovšem v ARES má údaj bez zaměstnanců. Na
>>>>OSSZ a ČSÚ
>>>>vše v pořádku. Kudy to tam "teče"? A na koho se
>>>>obrátit, aby údaje odpovídaly skutečnosti? Při
>>>>žádosti
>>>>o
>>>>půjčku si banka ověřovala údaje a tato nesrovnalost
>>>>jim
>>>>byla podezřelá. Děkuji.
>>>
>>>Předejte bance Informace z Registru ekonomických
>>>subjektů - informace o subjektu
>>>
>>>S tím, že na ARES nejsou, co se týká Výpisu z
>>>Registru
>>>ekonomických subjektů ČSÚ v ARES, aktuální údaje
>>>
>>>Hned nahoře výpisu v ČSÚ ARES uvádí
>>>"Tento výpis má pouze informativní charakter, výpis
>>>nemusí obsahovat nejaktuálnější údaje a nemá žádnou
>>>právní moc."
>>>
>>Klient má zaměstnance už od ledna 2012, ta aktuálnost
>>mě děsí. Takže je vlastně na nic? Myslím ARES. Bance
>>předkládal jen daň.přiznání, nevím, proč nahlíželi do
>>ARES. V každém případě mě od té doby uhání, proč to
>>tam
>>je špatně a co má udělat. Přesto Vám děkuju za
>>reakci.
>>
>
>
>Obraťte se na ČSÚ
>řekněte jim, kde je problém, že podnikateli kvůli tomu
>dělají těžkosti v bance a poproste, zda by to šlo
>upravit.
>Dívala jsem se schválně na jednoho klienta, má tam
>uvedeno 10 ekonomických činností, ze kterých je 6
>naprosto mimo jeho živnosti a činnosti
Já už se právě obrátila na ossz i na čsú, obě strany tvrdí, že u nich vše v pořádku. Zkusila jsem napsat na ares, uvidíme, zda bude reagovat. Taková prkotina a dokáže zhltnout tolik času. Děkuju Vám.
>
Takže do banky donést výpis z ČSÚ s tím, že podnikatel nemá žádnou možnost ovlivnit aktuálnost informací na stránkách ARES.
A vytiskla bych jim k tomu informaci o Podmínkách provozu
http://wwwinfo.mfcr.cz/ares/ares.html.cz
+ bych do přiloženého dopisu zdůraznila, že
"Informace uložené v jednotlivých zdrojových registrech jsou v některých případech nepřesné nebo neaktualizované. Někdy se údaje o témž subjektu v různých zdrojích liší."
http://wwwinfo.mfcr.cz/ares/ares_es.html.cz
a
Vzhledem k charakteru aplikace ARES nenese Ministerstvo financí odpovědnost za aktuálnost
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
28. 8. 2014 9:44
Dobrý den, prosím, nemáte někdo zkušenosti s opravou údajů v ARES? Mám jednoho klienta, který má zaměstnance, ovšem v ARES má údaj bez zaměstnanců. Na OSSZ a ČSÚ vše v pořádku. Kudy to tam "teče"? A na koho se obrátit, aby údaje odpovídaly skutečnosti? Při žádosti o půjčku si banka ověřovala údaje a tato nesrovnalost jim byla podezřelá. Děkuji.