Ukončení PP

• (neregistrovaný)

28. 8. 2014 17:13

Zaměstnakyni přiznali invaliditu 1. stupně. Poslali jsme ji na mimořádnou lékařskou prohlídku, lékařka napsala neschopna vykonávat danou činnost. V posudku není, že je dlouhodobě neschopná vykonávat danou činnost (lékařka to odmítá dopsat), takže ji nemůžema dát výpověď dle § 52e ZP.
    Na nemocenskou zaměstnankyně nechce jít, dohodu o ukončení PP podepsat taky nechce, chce nastoupit do práce. My pro ni jinou práci nemáme. Jak prosím, nyní postupovat?
    Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 8. 2014 17:55

J.U. (neregistrovaný)

Re: ukončení PP
      Myslela jsem, že dostanu fundovanou odpověď, ale tato odpověď se mi zdá jako výsměch.
      Dle lékařky není zdravotní stav v takovém stavu, aby byla dlouhodobě zdravotně nezpůsobilá. Za pár měsíců může být schopná danou činnost vykonávat. Domnívám se, že lékař musí do posudku napsat, aby se to zakládalo na pravdě, ne co vyhovuje zaměstnavateli.

• 28. 8. 2014 18:07

iva. (neregistrovaný)

Ale to není výsměch. To je praxe a naprosto stejnou odpověď, samozřejmě zabalenou do §§, jsem dostala od JUDr. Šubrta jako oficiální odpověď na dotaz do časopisu Mzdová účetní od ANAGu.
      U nás šlo o to, že lékařka úplně odmítla vystavit Posudek zaměstnanci, kterého jsme vyslali na mimořádnu lékařskou prohlídku a odůvodnila to tím, že "je invalida III. stupně a stejně by do práce nenastoupill." Takže jsme též neměli výpovědní důvod ...

• 28. 8. 2014 18:07

Katka2 (neregistrovaný)

Tak to sorry, já to pochopila tak, že paní je dlouhodobě neschopná, ale dr to nechce přepsat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).