Re: ukončení PP
Myslela jsem, že dostanu fundovanou odpověď, ale tato odpověď se mi zdá jako výsměch.
Dle lékařky není zdravotní stav v takovém stavu, aby byla dlouhodobě zdravotně nezpůsobilá. Za pár měsíců může být schopná danou činnost vykonávat. Domnívám se, že lékař musí do posudku napsat, aby se to zakládalo na pravdě, ne co vyhovuje zaměstnavateli.
Re: ukončení PP
Ale to není výsměch. To je praxe a naprosto stejnou odpověď, samozřejmě zabalenou do §§, jsem dostala od JUDr. Šubrta jako oficiální odpověď na dotaz do časopisu Mzdová účetní od ANAGu.
U nás šlo o to, že lékařka úplně odmítla vystavit Posudek zaměstnanci, kterého jsme vyslali na mimořádnu lékařskou prohlídku a odůvodnila to tím, že "je invalida III. stupně a stejně by do práce nenastoupill." Takže jsme též neměli výpovědní důvod ...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
28. 8. 2014 17:13
Zaměstnakyni přiznali invaliditu 1. stupně. Poslali jsme ji na mimořádnou lékařskou prohlídku, lékařka napsala neschopna vykonávat danou činnost. V posudku není, že je dlouhodobě neschopná vykonávat danou činnost (lékařka to odmítá dopsat), takže ji nemůžema dát výpověď dle § 52e ZP.
Na nemocenskou zaměstnankyně nechce jít, dohodu o ukončení PP podepsat taky nechce, chce nastoupit do práce. My pro ni jinou práci nemáme. Jak prosím, nyní postupovat?
Děkuji.