Re: Exekuční příkaz
Z exekučního příkazu přece musí být jasné, kdo je věřitelem. Podle toho většinou poznáte, jestli jde o přednostní nebo nepřednostní pohledávku. A pokud tam není napsáno, že usnesení nabylo právní moci nebo jak se to dnes píše, že exekuce byla zapsána do rejstříku prováděných exekucí (nebo tak nějak podobně), tak počkáte, až Vám to nabytí pošlou, ono to může trvat déle.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
1. 9. 2014 11:35
Dobrý den, přišel nám do firmy exekuční příkaz srážkami ze mzdy manžela povinného, nastudovala jsem si, že dle novely Občanského soudního řádu je to vpořádku.
Z exekučního příkazu však vůbec nepoznám, jaké je to exekuce jestli přednostní nebo nepřednostní a nepoznám jestli to nabylo právní moci. Našla jsem si spojení na exekutora s tím že se slušně zeptám a byla jsem šokována chováním pracovníka, ze kterým jsem telefonovala, mluvil se mnou jako bych byla nějaký delikvent . Chtěla jsem aby nám do firmy poslali Unesení soudu a nabytí právní moci, nepoznám jestli to nabylo právní moci z toho dokumentu co poslaly. Pracovník na mě křičel do telefonu, že firmu po tom nic není a že máme udělat to co nám nařídili v exekučním příkazu. Poraďte co dělat, mám to zkusit na okresním soudu aby nám podle čísla jednacího zaslali co požadujem. Předtím u každé exekuce nám do firmy přišli všechny doklady a vše jsme si tam přečetli. Co s tím ?
Děkuji za rady Marie