Re: Nenáhlášení dlouhodobé návštěvy
1) sociální oblast nekomentuji.
2) osobní vlastnictví neexistuje
3) pokud máte v pravidlech družstva či SVJ, že některé služby se hradí podle osob, tak je možné, že porušujete tato pravidla. V pravidlech by mělo být uvedeno za jak dlouho se musíte nahlásit u družstva či SVJ k placení služeb. Pokud pravidla porušujete, tak jinými slovy okrádáte ostatní, protože určitě spotřebováváte společnou elektřinu, úklid, výtah atd.
4) v případě SVJ porušujete § 1177 NOZ
Hezký den!
Re: Nenáhlášení dlouhodobé návštěvy
>>>Tento byt má zakoupen do osobního
>>>vlastnictví bratr mého přítele a ví o tom, že zde
>>> >>>na
>>>nájem nebo podobně ji nepřispívám, dávám ji pouze
>>>peníze za jídlo) nebo problémy s tím že zde bydlím
>>>ale
>>>nejsem nahlášená, takže za mě zde nikdo neplatí např.
>>>zálohy za vodu, které, jak jsem si přečetla se
>>>stanovují
>>>podle počtu lidí žijících v bytě.
>>>
>>>Vím, že podobný dotaz už zde byl ale u odpovědí jsem
>>>se nedozvěděla, jaké problémy by mohli nastat.
>>>
>>>Děkuji za odpověď.
>>
>>1) sociální oblast nekomentuji.
>>
>>2) osobní vlastnictví neexistuje
>>
>>3) pokud máte v pravidlech družstva či SVJ, že
>>některé
>>služby se hradí podle osob, tak je možné, že
>>porušujete tato pravidla. V pravidlech by mělo být
>>uvedeno za
>>jak dlouho se musíte nahlásit u družstva či SVJ k
>>placení služeb. Pokud pravidla porušujete, tak jinými
>>slovy
>>okrádáte ostatní, protože určitě spotřebováváte
>>společnou elektřinu, úklid, výtah atd.
>>
>>4) v případě SVJ porušujete § 1177 NOZ
>>
>>Hezký den!
>není žalobce, není soudce
Žalobcem se může stát kdokoliv ze sousedů, kteří jsou asi soustavně okrádáni. Mohou se zeptat správce podle § 1178 NOZ.
Mělo by být normální, když čerpám společné služby, že za ně budu platit.
Pokud Vám připadá normální okrádat sousedy, tak Vás lituji. S takovým morálním profilem ale můžete udělat kariéru v české politice.
Hezký den!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
1. 9. 2014 15:07
Dobrý den,
již nějakou dobu bydlím u svého přítele, který žije se svou matkou ale nemám zde nahlášené trvalé bydliště, to mám stále u mých rodičů, takže jsem vlastně dlouhodobá návštěva ale nejsem nikde nahlášená, že zde momentálně žiju. Tento byt má zakoupen do osobního vlastnictví bratr mého přítele a ví o tom, že zde bydlím. Matka mého přítele nepracuje a tudiž pobírá příspěvky ve formě hmotné nouze ale příspěvek na bydlení nedostává, protože bydlí v bytě svého syna.
Chtěla bych se zeptat, jestli mohou vzniknout nějaké problémy na úřadech například s vyplácením sociálních dávek pro matku mého přítele, kdyby zjistili že žije v domácnosti se mnou (jsem stále student bez příjmů a na nájem nebo podobně ji nepřispívám, dávám ji pouze peníze za jídlo) nebo problémy s tím že zde bydlím ale nejsem nahlášená, takže za mě zde nikdo neplatí např. zálohy za vodu, které, jak jsem si přečetla se stanovují podle počtu lidí žijících v bytě.
Vím, že podobný dotaz už zde byl ale u odpovědí jsem se nedozvěděla, jaké problémy by mohli nastat.
Děkuji za odpověď.