Re: Přechod na plátce DPH.
Dobrý den, ještě mě napadl jeden dotaz. Budu mít seznam zboží, vyčísleno DPH, to uvedu do prvního přiznání DPH a seznam si jen založím k DPH do složky? Mám k tomu seznamu dát kopie těch dokladů, nebo si to oni na kontrole dohledají v předešlém roce v šanonu? Děkuji, snad je to vše. Pěkný den. Š.
Re: Přechod na plátce DPH.
Nám kontrola přišla, byl nadměr. Chtěli z inventury namátkou doklady u některého zboží - kontrolovali 12 měsíců, dańový doklad a základ DPH. Nakonec chtěli u všech položek vypsat čísla nabývacích dokladů, že prý bez toho nevydají protokol. Ale nakonec vydali i bez čísel :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
2. 9. 2014 16:12
Dobrý den. Pravděpodobně v září překročím hranici obratu pro plátcovství DPH. Od 1.11. budu tedy plátcem. Mám mnoho zboží skladem a otázka zní -které zboží můžu uplatnit k odečtu daní před registrací? Všechno co je skladem, nebo jen to, co je nakoupeno 12 měs. před 1.11.2014. Děkuji Vám za radu. Šárka