Re: Podepsané prohlášení na poplatníka.
Vadí to, že jste podepsala prohlášení (růžový papír) u DPP. Nesmíte mít podepsáno u dvou zaměstnavatelů současně. takže ihned svůj podpis na tomto prohlášení zrušte, mzdovka bude muset přepočítat vaši výplatu a strhnout vám srážkovou daň (předpokládám, že odměna z DPP je nižší než 10 tis).
při podepsaném prohlášení je daň vždy zálohová, takže mzdovka daň srazila správně zálohovou, když měla v ruce vaše podepsané prohlášení.
Re: Podepsané prohlášení na poplatníka.
Děkuji za odpovědi.
Takže je to velká chyba i když jsem úlevu nedostávala z toho důvodu že jsem napsala že neuplatňuji.
A musím si nechat opravit i pásku?
Děkuji moc.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
2. 9. 2014 18:19
Dobrý den,
mohla bych Vás poprosit o upřesnění. Jsem zaměstnaná na DOPP a podepsala jsem růžové papíry, kde neuplatňuji slevu na poplatníka pro rok 2014 z důvodu že slevu uplatňuji u jiného zaměstnavatele kde mám stálí prac. poměr.
A na pásce u DOPP jsem zjistila že my strhávají zálohu na daň a ne srážkovou daň. Nevadí to?
Předem děkuji za odpověď.
Alena