Re: Prodej fir.auta, co s neuplatněn.odp
píšete, že účetně je odepsáno, tak jste snad už v nákladech měli
napsala jsem, že vyplníte ř. 160 a ten snad snižuje základ daně
tak co je nevýhodný jardo???
Pardon, nějak jsem to nepochopil, to víte chlap:-)
Přemýšlím logicky. Úcetně auto odepsané je, ale v nákladech není vše, jen 2 roky, zbyle roky (5let) účetně odepsaných je, ale nákladově ne, čili bych měl dát do nákladů ještě řekněme nějakých 150 tisíc. Ty ale, když auto prodám, do nákladů nedám, auto zdaním sumou, za kterou ho prodám. Nějak nechápu, co tedy dám do řádku 160, děkuji moc za váš čas.
jarda
a účetní odpis jste neúčtoval do nákladů na 551?
když napíšete, že je účetně odepsané, tak já to chápu tak, že do nákladů na 551 jste účtoval účetní odpisy a ty jste prostřednictvím ř. 50 DPPO připočetl k základu daně, takže jste zvýšil svou daňovou povinnost
Každý to myslíme jinak, já vám rozumím, na účtě 551 to samozřejmě bylo, ale zvýšil jsem o to základ daně. Moje otázka tedy bude znít, když auto prodám, budu si moci o tu sumu o kterou jsem zvýšil tím, že jsme daňově přerušil, snížit základ daně? A odpověď bude asi, ano na ř. 160, je to tak?
Jarda
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
4. 9. 2014 8:38
Dobrý den, firma bude prodávat auto, které účetně odepsala, daňově však na 3 roky přerušila. Jak to bude prosím v případě prodeje, co se zdaní a lze proti tomu případně použít ty neuplatněné odpisy? Nebo prostě jen se zdaní výše částky z prodeje, která je v nákladech?
Děkuji
jaarda