Re: insolvence
Dobrý den. Hlavně nevyplácet zaměstnanci! Poškodila byste věřitele. Srážejte dál z výplaty zaměstnance, srážky deponujte a až přijde insolvenční příkaz, tak deponované částky odešlete.
Pokud by měl zaměstnanec ještě k tomu soudně sráženo BĚŽNÉ výživné (běžné, ne dlužné), tak to musíte srážet a odesílat oprávněné osobě dál, tak jako doposud.
M.
>>prosím, jak je to v případě, že zaměstnanec má
>>exekuci, kterou zasíláme exekučnímu úřadu, teď přišlo,
>>že je
>>mu povoleno oddlužení, ale insolvenční příkaz ještě
>>nedorazil. Exekutor píše, že
>>veškeré sražené částky zasílat insolvenčnímu správci.
>>Mám mu teď ve výplatě srazit a deponovat? nebo
>>vyplatit všechno? Děkuji
>
>Dobrý den. Hlavně nevyplácet zaměstnanci! Poškodila
>byste věřitele. Srážejte dál z výplaty zaměstnance,
>srážky deponujte a až přijde insolvenční příkaz, tak
>deponované částky odešlete.
>
>Pokud by měl zaměstnanec ještě k tomu soudně sráženo
>BĚŽNÉ výživné (běžné, ne dlužné), tak to musíte srážet
>a odesílat oprávněné osobě dál, tak jako doposud.
>
>M.
děkuji, výživné má také, je to případ....takže budu deponovat a potom pošlu na insolvenci, až ji obdržím. Výživné má přednost i před přednostní pohledávkou že?
>
Běžné výživné musíte ze mzdy srážet vždy přednostně. Jen bych potom o tom informovala insolvenčního zprávce, že z výplaty srážíte ještě běžné měsíční výživné.
Mám tu také jednoho takového zaměstnance, ne v insolvenci, ale průběžně má tak 5 exekucí, některá se doplatí, za chvíli přijde další... jak se mi objeví v datovce zpráva, už šílím ... také se v tom kolikrát plácám...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
4. 9. 2014 8:47
prosím, jak je to v případě, že zaměstnanec má exekuci, kterou zasíláme exekučnímu úřadu, teď přišlo, že je mu povoleno oddlužení, ale insolvenční příkaz ještě nedorazil. Exekutor píše, že
veškeré sražené částky zasílat insolvenčnímu správci. Mám mu teď ve výplatě srazit a deponovat? nebo vyplatit všechno? Děkuji