Re: PROSÍM ZNOVU: DPH 15% n. 21%?
Děkuji za reakce. My samozřejmě fakturujeme v režimu PDP co se prací na ČOV týče. Myslela jsem to tak, že daň u koncového zákazníka bude 21%, ale to už je jejich věc.
Nyní mi jde o to, když montujeme kotelnu na BYTOVÉM DOMĚ, tedy nejde o práce na ČOV, ale v paneláku a na základní škole - jestli by v tomto případě nemělo být 15%.
Re: PROSÍM ZNOVU: DPH 15% n. 21%?
Teď se v tom docela plácám :-) Kolegyně účetní říkala, že to zřejmě bude 15% daň a určitě ne PDP.
Fakturujeme to firmě, pro kterou, když děláme elektromontážní práce na ČOV, normálně dáváme PDP a částku píšeme na řádek s 21% DPH.
Tu kotelnu nyní fakturujeme stejné firmě, jen je to dělané na bytovém domě a ne na ČOV.
Mohu Vás tedy ještě požádat o názor na toto?
Děkuji mockrát.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
4. 9. 2014 13:58
Dobrý den, prosím znovu o radu, původní dotaz (viz níže) zůstal nezodpovězen. Děkuji.
Prosím zkušenější o radu.
Dosud jsme fakturovali elektromontážní práce vesměs na různých "čovkách" (ČOV) s 21% DPH.
Nyní mám vydat fakturu za "kompletní montáž MaR zdrojů tepla" - tedy jinak řečeno za montáž a zprovoznění kotelny v bytovém domě a v základní škole.
Bude v těchto případech DPH 21% nebo 15%?
Moc děkuji za rady.