Re: Výpočet mateřské
PPM by náležela v případě, že se na Vás vztahuje ochranná lhůta z posledního zaměstnání. Ochranná lhůta pro PPM činí 180 KD za předpokladu, že zaměstnání alespoň takovou dobu trvalo. Samozřejmě by se muselo jednat o pojištění, na které se ochranná lhůta vztahuje.
V ostatních případech je nárok na rodičovský příspěvek ode dne narození dítěte.
Re: Výpočet mateřské
Pracovní poměr trval od 1.1.2011 - 4.9.2014. V lednu 2011 jsem odpracovala celý měsíc (21 dní) v únoru jen část (pouze 4 dny) pak jsem šla na nemocenskou, následně na mateřskou a následně na rodičovskou dovolenou ta mi skončila 5.6.2014. Se zaměstnavatelem jsme se dohodli ještě nenastoupím do práce, ale bude mi držet místo. V září se ale situace změnila a dohodli jsme se na výpovědi k 4.9.2014. teď se půjdu zaevidovat na úřad práce.
Chápu tedy správně, že když můj PP trval 3 roky mám nárok i teď když jsem na ÚP na mateřskou? Případně nemocenskou pokud bude nutná?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
4. 9. 2014 14:27
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat z čeho se vypočítává mateřská, když je matka na úřadě práce?
Děkuji za odpověď