Re: Průměrný měsíční výdělek pro ÚP
Takže jste teď neměla mateřskou dovolenou, ale rodičovskou dovolenou - podstatný rozdíl. Zaměstnavatel spočítal pravděpodobnou čistou mzdu a je vám úplně jedno jakou částku tam uvedl, protože z této částky se vám podpora v nezaměstnanosti počítat nebude. Jelikož nesplňujete podmínku pojištěných dnů, budese vám RD počítat jako náhradní doba a podpora v nezaměstnanosti v tomto případě dělá něco přes 3 000,-Kč, tuším, že pro letošní rok to je nějakých 3 400,-Kč (přesnou výši si můžete dohledat na internetu).
Ano,a v tom případě dostanete podporu vypočtenou tak,jak vám napsala paní Jasná.
Napíši vám zkušenost z roku 2007: dcera měla mít 3 roky 9/10/2010. Já nastoupila 30/9/2010 do práce, v tento den mě propustili pro nadbytečnost (s odstupným) a dostala jsem tento 1 den zaplacený a právě díky tomuto 1 dni se mi počítala podpora z platu za 1 den, ale bylo to v roce 2010.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
5. 9. 2014 9:13
Dobrý den,
mám dotaz ohledně průměrného (pravděpodobného) měsíčního čístého výdělku. Měla jsem pracovní poměr od roku 2006, letos v sropnu po skončení mateřské dovolené jsem dostala výpověď z organizačních důvodů. Z jakého čtvrtletí se v mém případě počítá průměrný (popř. pravděpodobný) čistý výdělek pro posouzení nároku na podporu v nezaměstnanosti, když jsem poslední mzdu měla za červen 2011, poté jsou byla na mateřské dovolené a do srpna pobírala rodičovský příspěvek. Přijde mě, že částka kterou mě zaměstnavatel uvedl je nízká. Počítají se do výpočtu i odměny, prémie? Děkuji Lucie