Re: zrušení pracovních míst
děkuji, takto to mám nastavené, ale i tak mi to leželo v hlavě, jestli jsme neudělali nevědomky něco špatně.
A ještě jeden dotaz - když jsme té jedné, kt. je ted na RD, zrušili p. místo a v organ.struktuře je jedno volné prac.místo, na kt. by kval.odpovídala, jsme povinni ji pak případně toto místo nabídnout... nebo prostě na místo pro které není práce, tak to v or.struktuře nemít...
Pokud nemáte nabídkovou povinnost např. v kolektivní smlouvě, tak v zákoníku práce již byla zrušena.
>>>>Dobrý den, prosím o radu :-)
>>>>před dvěma měsíci se vedení podniku rozhodlo (s
>>>>ohledem na nenaplněnost, nejsou zakázky), že zruší
>>>>čtyři
>>>>pracovní místa, kdy jedno bylo neobsazené a další tři
>>>>jsou místa po zam-kyních, které jsou nyní na RD.
>>>>Jedna
ted vrací, a bohužel pro ni prostě není práce, tak s
ní končíme PP dohodou s odstupným. Další zbylé dvě se
budou vracet duben - květen, a mně jde ted o to, že
jim zrušili ta místa a když se budou chtít vrátit, tak
prostě nebude kam a my s nimi pak budeme řešit jejich ukončení - ale jestli to není problém, že jsme jim místa zrušili vlastně v době kdy jsou na RD.. a kdyby třeba náhodou příští rok naopak projetky a tím pádem pro ně práce byla, tak ta místa pro ně vytvořit...
takže jestli vadí, že jsme zrušili pracovní místa těm, které jsou nyní na RD.
díky za rady
>>>Nevadí, výpověď jim ovšem dáte až po návratu z RD a 2
>>>měs. výpovědní doby budou doma a budete je platit
>>>průměrem, pokud se s nimi také nedohodnete na
>>>ukončení
>>>dohodou s odstupným.
>>
>>děkuji, takto to mám nastavené, ale i tak mi to
>>leželo
>>v hlavě, jestli jsme neudělali nevědomky něco špatně.
A ještě jeden dotaz - když jsme té jedné, kt. je ted
>>na RD, zrušili p. místo a v organ.struktuře je jedno
>>volné prac.místo, na kt. by kval.odpovídala, jsme
>>povinni ji pak případně toto místo nabídnout... nebo
>>prostě
>>na místo pro které není práce, tak to v or.struktuře
>>nemít...
>Pokud nemáte nabídkovou povinnost např. v kolektivní
>smlouvě, tak v zákoníku práce již byla zrušena.
v kolektivní smlouvě nic takového nemáme, spíše furt máme zato, že jak se bude vracet z RD, tak jsme povinni jí nabídnout prac.místo, pokud to její už není, které bude odpovídat její kvalifikaci a tomu co má uvedené ve smlouvě.
v této problematice nemám velké zkušenosti, můžete mi prosím ještě poradit, kam se přímo podívat, abych si nastudovala ten první dotaz.. ale i tak Vám moc děkuji
Nejste povinni nabízet žádné místo. Jestliže její místo je zrušeno žádné, i když odpovídá její kvalifikaci jí nabízet nejste povinni.
Jinak uceleně to nikde v zákoně nenajdete. Musíte se podívat do zákoníku práce, tam je upravena výpověď pro nadbytečnost, zákaz výpovědi , nabídková povinnost byla zrušena, tudíž o tom již ZP nepíše nic, je koncipován tak, že co není zakázáno, je povoleno.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
5. 9. 2014 9:58
Dobrý den, prosím o radu :-)
před dvěma měsíci se vedení podniku rozhodlo (s ohledem na nenaplněnost, nejsou zakázky), že zruší čtyři pracovní místa, kdy jedno bylo neobsazené a další tři jsou místa po zam-kyních, které jsou nyní na RD. Jedna se ted vrací, a bohužel pro ni prostě není práce, tak s ní končíme PP dohodou s odstupným. Další zbylé dvě se budou vracet duben - květen, a mně jde ted o to, že když ted není práce a výhledově asi ani nebude, a my jim zrušili ta místa a když se budou chtít vrátit, tak prostě nebude kam a my s nimi pak budeme řešit jejich ukončení - ale jestli to není problém, že jsme jim místa zrušili vlastně v době kdy jsou na RD.. a kdyby třeba náhodou příští rok naopak projetky a tím pádem pro ně práce byla, tak ta místa pro ně vytvořit...
takže jestli vadí, že jsme zrušili pracovní místa těm, které jsou nyní na RD.
díky za rady