Re: vetsi vybrana dovolena
Ne tak docela, jeji narok by byl v pripade, ze odpracuje vsech 12 mesicu. Jenomze ona pracovala od 1.1.2013 do 5.11.2013. Od 6.11.2013 nastoupila na materskou - PPM do 20.5.2014, pak od 21.5.2014 nastoupila na rodicovsky prispevek. Od 1.9.2014 opet se vratila k nam do skoly a ucu.
Kdyz jsem to pocitala, mela mit narok pouze na 33,5 dne dovolene v roce 2013. Ale bohuzel jsem zadala vsech 40 dnu. Ted mi lita navic 6,5 dne. Co s tim? Moc diky za vasi ochotu a vstricnost, jsem z toho docela nervozni a nevim co s tim, jak postupovat dale.......
ale vždyť už máte vysvětlení v první odpovědi od all, doba čerpání MD se pro nárok na dovolenou považuje za výkon práce, tak že ona odpracovala pro nárok na dovolenou celý rok
§ 216
Doba čerpání mateřské dovolené a doba, po kterou zaměstnanec čerpá rodičovskou dovolenou do doby, po kterou je zaměstnankyně oprávněna čerpat mateřskou dovolenou a doba pracovní neschopnosti vzniklé v důsledku pracovního úrazu nebo nemoci z povolání vzniklého při plnění pracovních úkolů nebo v přímé souvislosti s ním, se pro účely dovolené posuzuje jako výkon práce.
Moc diky za odpovedi vas obou, priste budu pozornejsi, vite, ja mam info ze vzdy musi odpracovat celych 12 mesicu....... jsem v tom teprve zacatelcnik, postupne na vse prichazim, vse se ucim, i kdyz nekdy, jako dnes hodne dlouho :-), kazdopadne moc diky za vase rady, za vasi vstricnost a ochotu pomoci, poradit. Vazim si toho a urcite si nepiseme naposled. Moc diky a hezky zbytek dne a pokud mate cestu na obed, dobrou chut ;-)
Ano uz se na tom pracuje, knihy objednane, skoleni uz vybiram ;-), musi to byt, ja vim, ze mam pro vas jiz zkusene mozna trapne otazky, ale nez se mi do rukou dostanou vsechny mozne ty chytre knihy, ptam se a sbiram zkusenosti........ Jeste pro vysvetleni, ono to skolstvi je trosku jine..... tam vlastne ucitele berou za odpracovane mesice leden az cerven 20 dnu dovolene a pak se k tem prvnim 20 pripocte dalsich 20 dnu - zálohově za odpracovane mesice 7-12 daneho roku ..... proto me to mate, ze nema odpracovany cely kalendarni rok......
Ano, s tim souhlasim...... a kde jsem vzala to info, ze by se mela dovolena "kratit"? Mela to tak nastavene predchozi mzdovka......ale asi koukam, tak spatne......... jeste zkusim najit tu legislativu o vyjimce ve skolstvi, jak jsem se dozvedela, a poslu vam odkaz ;-).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
8. 9. 2014 10:46
Dobry den, prosim o radu, nase zamestnankyne - ucitelka ve skolstvi, byla v lonskem roce od 1.1. do 5.11.2013 v praci. Odpracovala tedy 10 celych mesicu a jeji dovolena mela byt 33,5 dne.
Zacatkem listopadu 6.11. 2013 odesla na MD-PPM, tedy uz neodpracovala vsech 12 mesicu roku 2013 aby mela narok na 40 dnu. Prosim o radu co s tim? Je to velky problem? Nebo muzu tech 6,5 dne navic nechat v roce 2013 s tím, ze jsme vedeli, ze se vrati ted v zari 2014 do prace a tech 6,5 dne a ze si to vybere predem? Je to mozne? Moc dekuji.