Daňový doklad k přijaté platbě

• (neregistrovaný)

9. 9. 2014 13:59

Dobrý den,

prosím nevíte kolik mi cca hrozí pokuta od FÚ za špatně uplatněný datum u přiznání DPH.
    Při kontrole daňových dokladů k přijaté platbě jsem si všimla že program pohoda při zaúčtování dokladu nahrává datum kdy jsme zálohovou fakturu uhradili. Sice doklad jsme vytvářeli až když jsme ho měli v ruce ale se špatným uskuteč. zdanitelným plněním.
    A teď nevím co s tím.
    Vím že mám průšvih asi to nejde nějak zachránit.
    Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 9. 2014 15:24

Daniela K. (neregistrovaný)

Re: Daňový doklad k přijaté platbě
      Pro účely DPH je směrodatné, ve kterém období máte tyto doklady v Evidenci pro DPH, ne do kterého účetního období je doklad zaúčtován.
      Přijatý doklad bývá běžně u jiných sw zaúčtován např. do období 5/2014 a do Evidence pro DPH se dostane až v 6/2014, kdy jste obdrželi DD (toto se netýká režimu PDP).
      Pohodu neznám, takže nevím, které datumy z dokladu mají na co vliv. Raději si ještě správnost zdaňovacího období, kdy jste měli nárok na odpočet DPH, zkontrolujte z podkladů pro vytvoření Přiznání k DPH.

Jinak úrok z prodlení se počítá 5. pracovním dnem následujícím po dni splatnosti až do dne platby včetně. Výše úroku z prodlení odpovídá nyní ročně 14,05 %.

• 9. 9. 2014 16:07

. (neregistrovaný)

Re: Daňový doklad k přijaté platbě
      ZDPH § 104

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).