Chybí IČ dodavatele

• (neregistrovaný)

10. 9. 2014 18:13

Prosím o radu - jsme cyklistický klub, hradíme závodníkům startovné v různých závodech, stává se, že dostanou doklad - potvrzení, kde chybí IČ vystavovatele, je tam pouze název - většinou razítko - třeba TJ Sokol Žabeň. Nejsme plátci DPH, takže jde jen o daň z příjmu. Můžu doklad uplatnit, na ARESU jsem si vyjela jejich registraci i s IČ. Nebo čím argumentovat - obchodní zákoník už neplatí a v občanovi jsem to nenašla, že by muselo být IČ. Děkuji Z.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 9. 2014 19:40

. (neregistrovaný)

Re: chybí IČ dodavatele
      Zákon č. 89/2012 Sb.

§ 435

(1) Každý podnikatel musí uvádět na obchodních listinách a v rámci informací zpřístupňovaných veřejnosti prostřednictvím dálkového přístupu své jméno a sídlo. Podnikatel zapsaný v obchodním rejstříku uvede na obchodní listině též údaj o tomto zápisu včetně oddílu a vložky; podnikatel zapsaný v jiném veřejném rejstříku uvede údaj o svém zápisu do tohoto rejstříku; podnikatel nezapsaný ve veřejném rejstříku uvede údaj o svém zápisu do jiné evidence. Byl-li podnikateli přidělen identifikující údaj, uvede i ten.

(2) Na listině podle odstavce 1 lze uvést i další údaje, nejsou-li způsobilé vyvolat klamavý dojem.

• 10. 9. 2014 20:20

zuza33 (neregistrovaný)

Re: chybí IČ dodavatele
      Děkuji moc, tím se dá argumentovat - myslíte že by mi ten doklad FÚ neuznal, když jinak jsem schopna prokázat daňovou uznatelnost nákladu?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).