Re: poplatek osa jako pohledávka za zamě
Děkuji za odpověď - tohle byla moje první reakce, ale tady vznikl závazek zaměstnavatele vůči OSA ( vč. smlouvy) a je na to daňový doklad. Protot mám pocit, že by se mělo účtovat o závazku zaměstnavatele vůči OSA a následně samostatně řešit škodu. Nebo to zbytečně komplikuji????
a jak byste účtovala např. pokutu, která přijde na firmu, protože přestupek udělal firemním autem zaměstnanec?
pokud se vám moje účtování nezdá, počkejte na reakce ostatních
Ale vždyť v tom účtování je závazek vůči OSA
závazek - předpis poplatku od OSA 335 / 321
Škoda v tomto případě vlastně nevznikla, protože tento závazek zaplatí zaměstnavatel
Škoda by to byla dle mého názoru v případě, že by částka od OSA převyšovala částku, kterou by byl zaměstnanec ochotný uhradit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
11. 9. 2014 0:46
Dobrý den, prosím o názor - zaměstnanec bez souhlasu a vědomí zaměstnavatele si v provozovně pustil rádio a vyhmátla ho osa - oakmžiitě následovala ze strany osa smlouva a poplatek k rukám firmy. Zaměstnavtel prohlásil, že mu zaměstnanec způsobil škodu a žádá po zaměstnanci náhradu této škody, zaměstnanec souhlasí, částka bude stržena ze mzdy. Jak zaúčtovat přjatou "fa" od OSA a zároveň pohledávku za zaměstnancem - zkrátka jak se s tímto "elegantně" vyrovnat? Moc děkiúji za názor.