Re: záloha na koupi nového vozu
ano, záloha i doplatek do nedaňových výdajů, do výdajů vstupuje daňový odpis, ne dle odpisového plánu (ten mají jen účetní jednotky vedoucí účto pro účetní odpisy) ale dle ZDP
pokud budete auto používat i pro soukromé účely, musíte krátit nárok na odpočet, uvedete i v ř. 47
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
11. 9. 2014 9:05
Dobrý den, prosím o ujištění. FO (daňová evidence) v 8/2014 zaplatila zálohu na pořízení nového užitkového vozu. Zálohu i pozdější doplatek musím zaúčtovat na nedaňové výdaje a do nákladů mi vstoupí až daňový odpis dle odpisového plánu? DPH uplatním až na základě konečného daňového dokladu a zapíšu navíc do řídku 47. Je to tak? Nenašla jsem v diskuzi případ se zálohou, ale myslím, že to takto bude.MOc děkuji za rady, s autem v DE nemám vůbec žádné zkušenosti, něco jsem si již zde v diskuzi načetla, ale mám strach, abychto vše udělala opravdu správně.