Fakturace za odpad r.2013 -spěchá

• (neregistrovaný)

12. 9. 2014 12:51

Dobrý den,

mám prosím dotaz, nastoupila jsem do firmy a nyní se mi dostaly na stůl podklady na fakturaci odpadu-žel.šrot, dřevo. Ale problém je, že se jedná i za rok 2013 a 2014. Bývalá účetní faktury nevystavovala (neptejte se mne proč) a já teď nevím jak to udělat, když faktury vystavím? Je mi jasné, že je tam přenesená povinnost, takže dph se vlastně nezmění, ale spíš mne zajímá, zda to účtovat po jednotlivých měsících a podávat za každý měsíc i dodatečné DP a posílat i hlášení nebo zda to udělat nějak jinak? Hlavně rok 2013 už je uzavřený, tak vůbec netuším jak faktury vystavovat.
    Omlouvám se, ale je to pro mne nové a vůbec nevím co s tím.
    Děkuji všem za rady a odpovědi.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 12. 9. 2014 13:04

Jana N. (neregistrovaný)

Re: Fakturace za odpad r.2013 -spěchá
      asi bych pro pořádek udělala za každý měsíc dodatečné hlášení na ř. 25 a k tomu i výpis z evidence jako dodavatel.
      ovšem nevím , co na to odběratelé

• 12. 9. 2014 13:44

Julie3 (neregistrovaný)

No odběratel je jen jeden, tedy aspoň prozatím :-), tak snad se s ním bude dát domluvit. Jen pořád nevím jak vlastně vystavit ty faktury, hlavně ten loňský rok....vůbec netuším co s tím :-(

• 13. 9. 2014 17:46

v.e.n.d.y.

O jak významné částky se jedná? Uvědomte si, že jste krátili tržby za rok 2013 a měli byste podat dodatečné přiznání k DPPO. Do uzavřeného roku 2013 nemůžete účtovat, je zde možnost použít účet 426.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).