Re: Dod. DPH 7/2011
** Děkuji oběma za odpověď.
Paní Mirko, jak myslíte "dodanila v přiznání"? Já jsem zúčtovala do daňových výnosů. Nebo máte na mysli odvést to DPH FÚ tj. vrátit chybný odpočet v aktuálním měsíci?
Děkuji za trpělivost. V.
Re: Dod. DPH 7/2011
*** děkuji. Na účet 426 se ale účtují pouze významné chyby v účetnictví, což při našem obratu 50 mil částka 7 tis určitě není, ponechám tedy na 648?
Aktuální odpočet DPH tedy určitě o tu částku neupravovat? Tj. DPH aktuálně nevracet?
Omlouvám se, ale toto jsem nikdy prakticky neřešila.
Jinak nevím, jaké máte zkušenosti s účtem 426, ale já jen použila loni u jiné firmy, kde chybně přerušily i účetní odpisy - částka 500 tis a FÚ měl problém s rozvahou a musela jsem sepisovat reglement i přestože, jsem použití jiného výsledku hospodaření měla rozebráno v příloze :-(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
14. 9. 2014 16:22
Dobrý den,
převzala jsem účetnictví společnosti s rozdílem na účtu 343.
Dohledáno, že v měsíci 7/2011 mají uplatněn 7 tis Kč neoprávněně (duplicitně zaúčtovaná faktura, která byla stornována, ale DPH nevráceno).
FÚ mohlo za 7/2011 doměřit max v 6/2014? Je tedy zbytečné podávat dodatečné DPH a FÚ už to nedoměří?
Prosím mohu tedy srovnat účet DPH 343/648 (daňově)?
Moc děkuji všem za jejich odpověď.