Re: tiché víno - pokladní doklad, etitke
Tedy nevím, ale ze supermarketu víno plné chemie, aby vydrželo,...
Prokazování bude pouze na Vás, každý kontrolor z FÚ bude mít pravděpodobně jiné požadavky. Ideální by bylo mít soupis osob (či firem), které jste obdarovali. A samozřejmě foto lahví s Vaší visačkou či polepem. Můj názor, počkejte si na další.
Díky za odpověď. S tou kvalitou a výběrem vína to nechám na majiteli a co se týče té fotky tak mě to taky napadlo. Jak jinak prokázat, o jaké víno se dle dokladu jednalo a hlavně, že bylo před darováním označeno firemní etiketou. Ten soupis by byl taky dobrý, ale pravdou je, že i když my to budeme skutečně dávat pro firemní účely, věřím tomu, že takový soupis si někdo může vymyslet. Budu ale ráda, když mi přesto ještě někdo napíše, jak to po praktické stránce řeší a co na to FÚ.
OT: Nechávejte, pokud to půjde, při odpovědi předchozí text, alespoň svůj dotaz. Málokomu se chce proklikávat celým vláknem kousek po kousku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
14. 9. 2014 21:48
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, jak je to s tichým vínem. Jedná se mi o to, zda mohu dát do nákladů klasický pokladní doklad ze supermarketu na víno (uvedeno např. bílé víno, červené víno, Modrý Portugal...), vím, že hodnota jednoho kusu včetně ostatních nákladů jako jsou firemní etiketa, doprava atd. nesmí přesáhnout 500Kč, aby se to dalo dát do nákladů a samozřejmě uplatnit DPH, ale jde mi o to, jak je to s vínem, které se koupí třeba právě v supermarketu, zda takový doklad stačí a jak je to s firemní etiketou a prokazováním, že to bylo před darováním olepeno. Víno budeme opravdu dávat dobrému odběrateli nebo dodavateli, ale nechce se nám zbytečně utrácet za drahé etikety, takže si je klidně rádi uděláme sami. Moc děkuji za příspěvky.