Mimořádný přesčas a pak dovolená-lze?

• (neregistrovaný)

16. 9. 2014 14:24

Dobrý den, prosím Vás o radu.
    Zaměstnanec má pracovní úvazek 40 hod.týdně, má prac. dobu od 6 do 14,30 hod.(přestávka je v 11-11,30hod.) - 8hod.denně.
    Potřebuji, aby mimořádně pracoval 23/9 takto (zam-nec souhlasí):
    od 6hod. do 9,30hod. (tj. 3,5 hod.) pak by měl náhradní volno od 9,30 do 14hod. (tj. 4,5hod.), s tím, že by pak pracoval od 14 do 24,00 hod.(tj. 9,5hod.-čerpal by 0,5h. přestávku).
    S tím, že následující den 24/9 by byl doma, může si čerpat dovolenou? Zam-nec by upřednostnil proplacení příplatku. Zam-tel s čerpáním dovolené souhlasí. Jedná se mi o to, aby to odpovídalo Zák.práce, paragrafy jsem četla, tak předpokládám, že by to šlo, ale prosím Vás o ujištění, nejsem si jistá.
    Tzn., že se mu proplatí za den 23/9: za práci 13hod., příplatek za přesčas je za 5 hodin, příplatek 10% za noční je za 2hod. a za den 24/9 by měl dovolenou - je to takto dobře?
    Bude to tako mimořádně a tak s tím nemám žádnou zkušenost.
    Děkuj předem za ochotu a radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 9. 2014 14:46

Líba (neregistrovaný)

Re: mimořádný přesčas a pak dovolená-lze
      Dělat jeden den přesčas, protože si potřebuju druhý den vzít dovolenou, nepovažuji za nic mimořádného. Klidně to tak udělejte.

• 16. 9. 2014 15:57

Strmika (neregistrovaný)

Děkuji Vám za odpověď. No, ono je to tak, že je potřeba mimořádné práce a protože skončí až o půlnoci, druhý den do práce vůbec nepůjde a zam-nec by právě raději chtěl mít dovolenou.
      A prosím Vás ty příplatky za přesčas a noční mám dobře?
      Děkuji

• 17. 9. 2014 9:20

Líba (neregistrovaný)

Ano, máte.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).