Re: osvč kancelář
Pokud tam budete vykonávat živnost, tak by to měla být nahlášená provozovna a je to uznatelný náklad. Pokud by to bylo např. využíváno jako archiv na šanony, tak tam provozovna být nemusí, a také by to bylo jako uznatelný náklad. Na archiv mezd by jste mohla mít pronajaté klidně dva domy a dávat to do nákladů, když zdůvodníte jejich využití. Asi jsem Vám moc nepomohla....
Re: osvč kancelář
Ne, určitě ve smlouvě nemusí být napsáno, že je to na archiv. My máme pronajaté levné komerční prostory v jednom komplexu a prostory využíváme je jako archiv (děláme účetnictví, mzdy a daně). Ve smlouvě i na fakturách od pronajímatele máme "nájem nebytových prostor".
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
17. 9. 2014 8:04
Dobrý den, jsem OSVČ a pronajala jsem si kancelář, jsem plátce DPH. Nechci na ŽL hlásit provozovnu, chci aby mi vše zůstalo doma na trvalé adrese. Můžu si tuto kancelář dát do nákladů? Děkuji