Re: Exekuce - úroky
když se exekuce blíží ke konci, ověřuji si u exekutora, kolik zbývá k doplacení. Ex. posílá písemně. Zaměstnanci jste měla srazit, a ex.poslat tolik, aby to pokrylo částku, kterou vám ex.vyčíslil. Pokud jste toto udělala a máte ukončení ex., je vše v pořádku. Pokud vám ex. napsal, že zbývá k doplacení 125 Kč a vy jste mu poslala 130, pak je to špatně, to jste mu neměla posílat.
Re: Exekuce - úroky
to je mi jasné :-)
blbě jsem to vyjádřila. Já jen nevím, jestli ty úroky musím mít napsané třeba na Potvrzení o ukončení exekuce - aby byly na papíře. Ke všemu co platím, mám nějaký "papír" a k těm úrokům nemám žádný. Exekucí mám pár a byly zaplacené téměř okamžitě, takže jsem úroky neřešila, protože ani nebyly.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
18. 9. 2014 13:45
Dobrý den, chtěla bych se zeptat: na zaměstnance přišla exekuce, srážky ze mzdy jsem provedla a exekutorovi odeslala včetně úroků, které mi sdělil exekutor, když jsem si jejich výši ověřovala. Ale původní exekuční příkaz je např. na 125,-Kč, ale já jsem poslala 130,-Kč (včetně úroků, co mezitím naskočilil). Má mi přijít ještě nějaké potvrzení nebo něco, kde budou vyčíslené i tyto úroky? Usnesení o ukončení exekuce mi přišlo, ale o úrocích tam není nic. Takže mi těch pár korun lítá. Děkuji