Kontrola VZP

• (neregistrovaný)

19. 9. 2014 11:23

Dobrý den,
    dostala jsem pozvánku na kontrolu na VZP, máme cca 25 zaměstnanců, kontrola je 02/2012 až 08/2014.
    Mám se dostavit do jejich pobočky.
    Když ale chtějí i mzdové listy, je toho na tahání v tramvaji docela dost. Navíc musím vytisknout mzdové listy za 01/08/2014, které jsou pak k ničemu.
    Při posledních kontrolách vůbec ale mzdové listy nechtěli.
    Tak přemýšlím jestli si je mám brát sebou?
    Chtěli jen vyměřovací základy a odvody, a kontrolovali pracovníky, kteří jsou u VZP.
    Sestavy všech zaměstnanců vytisknu a doplním u všech u kterých jsou pojišťoven, ale to taky nikdy nechtěli
    odvody platíme vždy včas.

Nevíte jak probíhají v poslední době kontroly?
    Děkuji moc
    Blanka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 9. 2014 11:57

Monika65 (neregistrovaný)

Re: kontrola VZP
      Zkuste si na VZP zavolat, poslední kontrola u nás proběhla tak, že jsem paní poslala doklady v pdf, a ani jsem tam nemusela jezdit. Zpráva pak přišla datovkou, a vše bylo vyřešeno. Případné nedostatky se také řešily přes internet. (máme cca 100 zaměstnanců)

• 19. 9. 2014 12:01

Kara (neregistrovaný)

Re: kontrola VZP
      Pro žádnou kontrolu jsem nikdy netiskla mzdové listy v průběhu roku, pouze za ukončené roky. Kontrolám ze zdravotních pojišťoven jsem vždy předkládala jen seznam jejich pojištěnců - našich zaměstnanců od - do a měsíční rekapitulace = seznam zaměstnanců té příslušné ZP s uvedením kal. dnů nemoci, nepl. volna atd. a s uvedením hrubé mzdy, vyměřovacího základu, 9% zaměstnavatel, 4,5% zaměstnanec, celkem a případný rozdíl mezi hrubou mzdou a vyměřovacím základem jsem musela vysvětlit (ukázat, co to bylo). Takže jsem s sebou měla ML za ukončené roky (na kterých jsou uvedené jednotlivé složky mzdy, kde jsem mohla ukázat, že rozdíl je např. odstupné) a výplatní lístky aktuálního roku, na kterých jsem mohla ukázat totéž. Také chtěli někdy vidět žádosti o neplacená volna. Pokud tam nikdy žádný rozdíl mezi hrubou mzdou a vyměřovacím základem nebyl, tak stačily pouze ty měsíční rekapitulace.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).