Leasing 55 měsíců

• (neregistrovaný)

19. 9. 2014 12:36

Máme nákladní automobil na leasing na 55 měsícu.
    1.splátka akontace, 2. - 55.splátka = měsíční splátky.
    Prosím cenu leasingu do nákladu budu pouštět 55 měsíců, nebo musím přepočítat na 60 měsíců (2.odpis. skupina).
    Děkuji předem za pomoc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 9. 2014 14:45

vladík (neregistrovaný)

Re: Leasing 55 měsíců
      Můžete 55 měsíců- viz.§24/4 ZDP- u majetku zařaz.do 2. nebo 3. OS lze dobu leasingu zkrátit až o 6 měsíců= 54 měsíců, pokud splňujete ostatní podmínky pro uznání do daňových nákladů.

• 19. 9. 2014 17:04

KatkaPro (neregistrovaný)

já se připojím s dotazem - letos jsme převzali leasing po zanikajícím OSVČ.. Splátkový kalendář se nijak nezměnil - 60 splátek (tak jak bylo původně uzavřeno), ale převod LS a splátky máme od 10.splátky - jaký to bude pro nás mít dopad, LS 60 měsíců, přičemž mě se v účetnictví promítne jen 50 splátek?
      Děkuji

• 21. 9. 2014 13:32

KatkaPro (neregistrovaný)

nikdo prosím neví??
      Já se připojím s dotazem - letos jsme převzali leasing po zanikajícím OSVČ.. Splátkový kalendář se nijak nezměnil - 60 splátek (tak jak bylo původně uzavřeno), ale převod LS a splátky máme od 10.splátky - jaký to bude pro nás mít dopad, LS 60 měsíců, přičemž mě se v účetnictví promítne jen 50 splátek?
      Děkuji

• 21. 9. 2014 20:38

vladík (neregistrovaný)

Pokud jde o bezprostřední převod leasingu,chová se u vás jako jeden leasing, takže i když nedodržíte splátky, tak vlastně vstupujete do původní LS a jen pokračujete ve splácení se zachováním všech původních podmínek.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).