Informace exekutorům

• (neregistrovaný)

19. 9. 2014 18:17

Dobrý den, je povinností zaměstnavatele informovat veškeré exekutory o zaměstnání povinného když: byla u nás minulý rok zaměstnaná, 2013 skončila, 2014 u nás začala opět po roce pracovat, ale mezi tím nikde nepracovala, tudíž jsme její poslední oficiální zaměstnavatel, ale nevíme zda některé exekuce zaplatila, či skončily, protože na sebe vyhlásila osobní bankrot?

Zaměstnankyně není schopna nás informovat o všech skutečnostech o jejích exekucí.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 9. 2014 19:05

janina36 (neregistrovaný)

Re: informace exekutorům
      Nevím co Vám odpoví jiní, ale já měla zaměstnance, který tvrdil, že
      nic nedluží, ale já zjistila úplný opak, takže pracoval u nás 1 rok a měl dost velké výplaty, takže řekla bych, že díky mé snaze /zjistit o něm vše/
      dluh splatil. Oni si lidi vůbec neuvědomují, že dluh může být velmi malá částka, ale pak úroky a náklady exekutora atd. narostou v dost velkou částku . i když si myslím, že by se Vám dlužníci měli ozvat /exekutor/

• 22. 9. 2014 10:30

Kara (neregistrovaný)

Re: informace exekutorům
      Starat se o to, aby on svůj dluh splatil, není Vaše věc. Myslím to tak, že když dostanu od minulého zaměstnavatele ZL, na kterém žádné exekuce uvedené nemá, tak přece nebudu zjišťovat, jestli náhodou nějaké nemá (samozřejmě, že pokud ZL nemám, tak mi musí aspoň napsat čestné prohlášení, že na něj není vedena žádná exekuce ze mzdy).
      Ale v dotaze jde o něco jiného. Oni byli jeho posledním zaměstnavatelem (protože mezi výstupem a opětovným nástupem nikde zaměstnaný nebyl). Tudíž při nástupu mají v ruce ten zápočťák, který mu vystavovali při výstupu a na kterém jsou ty exekuce uvedené. Takže samozřejmě je potřeba napsat těm exekutorům, jak to s těmi exekucemi vypadá a než se ozvou, opět mu začít srážet ve prospěch té 1. exekuce a deponovat. Pokud ale ji mzdová našla v insolvenčním rejstříku, tak nebude srážet pro exekutora, ale musí začít srážet pro tu insolvenci (tzn. výpočet stejný jako při přednostní exekuci) a deponovat, dokud nedostane dopis od insolvenčního správce.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).