Re: Zanechání studia
Z dotazu chápu, že nešlo o vyloučení, ale o zanechání studia. V tom případě nárok na daňové zvýhodnění zaniká dnem, kdy VŠ obdržela od studenta písemné prohlášení o zanechání studia. Pakud jej obdržela 18.8., pak daňové zvýhodnění náleží naposledy za měsíc srpen.
Re: Zanechání studia
Jó, to vás chápu. Nemám ráda studenty mých zaměstnanců, často u nich vznikají problémy. V průběhu roku nechají studia a vy se to dozvíte po několika měsících a ještě jsou dotčeni, když jim připomenete povinnost, hlásit veškeré změny. Proto jsem zavedla, že si musí přímo u mě vyzvedávat výplatní lístky a každý měsíc se jich ptám, zda jejich ratolest ještě studuje.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
22. 9. 2014 7:54
Dobrý den, mám dotaz.
Dcera zaměstnance zanechala studia 18.8.2014 na vysoké škole, ale potvrzení z VŠ přišlo až teď, zaměstnanci byla ještě v srpnu uplatněna sleva na dítě, je to tak správně?