Re: výživné a dlužné výživné
Dle našeho právního oddeleni ještě můžete požádat soud o vydani predbezneho opatreni k ochrane zajmu dítěte. Poradte se urcite s pravnikem.
Re: výživné a dlužné výživné
Insolvence má přednost před vším, takže pokud mu insolvenční srážky prováděli, opravdu musí počkat na dopis o jejich zastavení a zrušení insolvence. Sama od sebe ta mzdovka nemůže insolvenční srážky zastavit. Pak se teprve mohou znovu rozběhnou exekuce, které měl před insolvencí. Ale výživné nemá přednost přede vším, i když má pozdější pořadí než předešlé exekuce. Ono má přednost, ale pouze ve 2. třetině (pro výpočet srážek je takový zvláštní výpočet). Takže jestli měl předtím nějaké exekuce a ty mu po zrušení insolvence budou opět srážené, budete něco dostávat (pokud tedy bude z čeho srážet), ale ne tolik, jako kdyby se jiné exekuce než to výživné nesrážely.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
22. 9. 2014 10:05
dobrý den,prosím o radu, bývalý manžel přestal platit výživné, tak jsem dala návrhna soud, takže to má nyní exekučně plus mi má doplatit dlužné výživné, jenže v zaměstnání mu to nestrhávají, měl insolvenci ale už by měla být zrušená, ale jeho mzdová tvrdí, že mluvila s insolvenčním správcem, který jí řekl, že má stále srážet a posílat na insolvenci, dokud jim do práce nebude zaslán dopis o zrušení. mně ale právnička řkla, že výživné má přednost před všemi srážkami. kdo má tedy pravdu? děkuji