Re: Špatně vyplacená PN
Paní Jasná, moc Vám děkuji. Příští týden máme kontrolu ze sociálky (za čtyři roky ) a tak si chystám podklady. Zjistila jsem při tisku mzdových listů, které na kontrolu chtějí,můžu tedy jen opravit aby na ML bylo v pořádku a zaměstnanci se omluvit a domluvit se s ním na vrácení? Ještě jednou děkuji
Re: Špatně vyplacená PN
Udělejte s ním dohod o srážce(důvod,výši,způsob ) a rozhodně řešte přes VL, tak se Vám to dostane tam, kam má (na ML ) v nejbližším výpl.období. Nevím, jestli jsem Vám dobře rozuměla,že chcete jen do ML .kdy došlo k neoprávněné výplatě ,udělat mínus :-). Jak píše p.jasná, není z toho odvod, moc je to nebude vzrušovat, zvlášť, budete-li mít již tu písemnou dohodu se zaměstnancem v ruce, ev. ideálně ve výplatě, která bude spadat do kontrol. období.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
24. 9. 2014 10:42
Dobrý den, udělala jsem závažnou chybu a nevím jak z toho ven, poraďte prosím. Dlouhodobě nemocnému zaměstnaneci ( od minulého roku), skončila podpůrčí doba 14.8.2014, zažádal si o výplatu nem. dávek po uplynutí PD, bylo mu vyhověno. Při zadávání neřítomnosti do programu Money jsem špatně zaškrtla pokračování PN, a zaškrtla náhradu proplácí zaměstnavatel a neoprávněně ji vyplatila. Jsem z toho dost zoufalá. Poraďte prosím jak opravit a co vše je nutné udělat. Moc děkuji.