Re: chybí ELDP z roku 1992
Nakouknout do archivu a dohledat mzdový list - ten musíte mít ještě archivovaný.
Re: chybí ELDP z roku 1992
Já si myslím, že by si paní měla požádat do Prahy na OSSZ o výpis dob pojištění, tam teprve zjistí, co jí chybí. Můj manžel měl podobný problém, když si žádal o starobní důchod, neměl odevzdaný ELDZ za rok a paní v Praze byla tak moc hodná a na základě výplatních lístků mu udělala nový ELDZ a tím pádem mu započetli výdělek do důchodu. Byla jsem potěšena přístupem lidiček v Praze a ještě dnes jim za to patří dík.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
24. 9. 2014 10:56
Dobrý den,
prosila bych zkušené o radu: přišla za mnou paní, že byla na sociálce pozeptat se na starobní důchod a tam ji řekli, že ji chybí doba 1991-1993 . U nás pracovala od 1982 do 1993, tenkrát se roky psaly na jeden důchoďák a kopie se asi nedělaly. Našla jsem jen mzdové listy 1992 a 1993 (ostatní budou někde v archivu). Nevím, co mám dělat. Přece ji nebudu vystavovat zpětně staré důchoďáky? Neměla by mi v tomto případě donést nějaký formulář ze sociálky a já potvrdím dobu?
Ještě mě napadlo, ona se byla ptát na místní okresní správě, neměla by si radši zažádat o výpis z Prahy? Třeba to tam bude. K nám chodí kontrola každé dva roky a je mi divné, že by nepřišli na to, že jim jeden chybí.
Prosím poraďte.