Re: doručení výplatních pásek
Paní All, zavedli jsme tento způsob od ledna a nemáme s tím vůbec žádný problém. Páska mi přijde na soukromý e-mail, je pod heslem, takže ji otevřu jen já, udělala jsem si složku Výplatní pásky, tam ji přesunu a je to. Žádat musíte, protože zaměstnavatel to bez Vašeho souhlasu udělat nemůže a také bude mít jistotu,že Váš e-mail zadá správně podle Vás. Nebraňte se...Hezký den.
No, o mě osobně nejde, já s tím nemám problém, ale u nás je to "nařízeno" a v tom je ten problém. Máme spoustu zaměstnanců, kteří doma počítač ani nemají nebo ho neumí obsluhovat a prostě tohle nechtějí a rozčilují se, že mají o něco žádat, co je jim nařízeno. A teď právě přišli ještě s tím, že stejně jim to bude tisknout nadřízený, který má jediný počítač v kanceláři a to nechtějí už vůbec. Ono mi to přijde jako s výplatama. Napřed spousta lidí chtěla výplatu v hotovosti, nařízení na účet zákoník nedovoluje, jen dohodou a časem na to přešli všichni a žádný problém už není. Vždycky je problém tam, kde se něco násilím nařizuje. Jako bychom měli málo starostí. Hezký den
A v čem je ten problém? Sama dobře víte, že nařídit nejde, pouze "nařídit", a proto se musí žádat (úplně stejně jako s výplatou na účet). Jen s tím tisknutím u vedoucího mi to přijde jako dosti nešťastné řešení.
Přesně tak - a mě se zdá, že se vůbec málo uvažuje o tom, že někdo nemá doma počítač! Bratrův synek si jezdí ke mě dělat domácí úkoly, učitele na ZŠ nezajímá, kde si to má udělat, když ze školy mu jede autobus a použít PC tam nestihne.Téměř každý řemeslník bude muset brzy posílat přiznání elektronicky - mentálně zaostalý zedník ze sousedství to tedy nezvládne ani náhodou...atd, atd.
My jsme dlouhé roky měli zavedené, že ve výplatní termín mistři dostali výplatní pásky pro své podřízené, oběhli provoz a výplatní pásky proti podpisu rozdali. Ale při jedné kontrole bylo zle, z IP nám vytkli, že ani nadřízený zaměstnance nesmí výplatní lístek vidět, z důvodu exekučních srážek. Takže tisknou výplatní pásky nadřízený - neschvaluji, tisnout může pouze mzdová účetní.
>>Dobrý den, prosím vás o názory v této situaci.
>>Zaměstnavatel rozhodl, že bude výplatní pásky zasílat
>>elektronicky. Přitom ovšem chce po zaměstnancích aby
>>vyplnili
>>"Žádost o zasílání elektronické výplatní pásky"
>>mejlovou adresu + heslo pro zakódování souboru.
>>Mimo jiné je tam, že zaměstnanec bere na vědomí , že
>>:
>>ODESLÁNÍM e-mailu s el výpl. páskou je el. páska
>>považována za DORUČENOU.
>>Myslíte, že je to takto v pořádku ? Mně se to teda
>>nelíbí vůbec, protože proč mám o něco žádat, když je
>>to
>>nařízeno a zejména to, že okamžikem odeslání se
>>považuje za doručené . Ale nemám s tím žádnou
>>zkušenost a
>>nevím v jakých zákonech nebo předpisech hledat.
>>Děkuji
>Paní All, zavedli jsme tento způsob od ledna a nemáme
>s tím vůbec žádný problém. Páska mi přijde na soukromý
>e-mail, je pod heslem, takže ji otevřu jen já, udělala
>jsem si složku Výplatní pásky, tam ji přesunu a je
>to. Žádat musíte, protože zaměstnavatel to bez Vašeho
>souhlasu udělat nemůže a také bude mít jistotu,že Váš
>e-mail zadá správně podle Vás. Nebraňte se...Hezký den.
>>>Dobrý den, prosím vás o názory v této situaci.
>>>Zaměstnavatel rozhodl, že bude výplatní pásky zasílat
>>>elektronicky. Přitom ovšem chce po zaměstnancích aby
>>>vyplnili
>>>"Žádost o zasílání elektronické výplatní pásky"
>>>mejlovou adresu + heslo pro zakódování souboru.
>>>Mimo jiné je tam, že zaměstnanec bere na vědomí , že
>>>:
>>>ODESLÁNÍM e-mailu s el výpl. páskou je el. páska
>>>považována za DORUČENOU.
>>>Myslíte, že je to takto v pořádku ? Mně se to teda
>>>nelíbí vůbec, protože proč mám o něco žádat, když je
>>>to
>>>nařízeno a zejména to, že okamžikem odeslání se
>>>považuje za doručené . Ale nemám s tím žádnou
>>>zkušenost a
>>>nevím v jakých zákonech nebo předpisech hledat.
>>>Děkuji
>>Paní All, zavedli jsme tento způsob od ledna a nemáme
>>s tím vůbec žádný problém. Páska mi přijde na
>>soukromý
>>e-mail, je pod heslem, takže ji otevřu jen já,
>>udělala
>>jsem si složku Výplatní pásky, tam ji přesunu a je
>>to. Žádat musíte, protože zaměstnavatel to bez Vašeho
>>souhlasu udělat nemůže a také bude mít jistotu,že Váš
>>e-mail zadá správně podle Vás. Nebraňte se...Hezký
>>den.
Jenže u nás chce zaměstnavatel naše soukromé maily, aby se používal i k firemní komunikaci - já na mail chodím tak maximálně 2x do měsíce - nemám potřebu častěji. Takže s tím nesouhlasím, tyvýplatnice bych ještě přežila, ale abych musel neustále sledovat co mám v mailu, když navíc nemám funkční pc a musím k sousedce, to s tím v žádném případě nesouhlasím.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
24. 9. 2014 11:47
Dobrý den, prosím vás o názory v této situaci. Zaměstnavatel rozhodl, že bude výplatní pásky zasílat elektronicky. Přitom ovšem chce po zaměstnancích aby vyplnili "Žádost o zasílání elektronické výplatní pásky" mejlovou adresu + heslo pro zakódování souboru.
Mimo jiné je tam, že zaměstnanec bere na vědomí , že : ODESLÁNÍM e-mailu s el výpl. páskou je el. páska považována za DORUČENOU.
Myslíte, že je to takto v pořádku ? Mně se to teda nelíbí vůbec, protože proč mám o něco žádat, když je to nařízeno a zejména to, že okamžikem odeslání se považuje za doručené . Ale nemám s tím žádnou zkušenost a nevím v jakých zákonech nebo předpisech hledat.
Děkuji