Re: Příloha k žádosti o nemocenské
Děkuji, pokud u nás zaměstnanec jde k lékaři a nepřijde do práce,
zaplatíme mu např. 4 hodiny náhrady a 4 hodiny neplaceného omluveného volna. V červenci měl pouze 2 hodiny neplaceného volna, ale program započítal celý kalendářní den. Nevíme totiž jak to máme platit , protože náhradní volno zaměstnanci nemají.
Re: Příloha k žádosti o nemocenské
Tak to máte špatně. A jak platit lékaře? Viz příloha k nařízení vlády 590/2006 = doba nezbytně nutná (za splnění dalších zde napsaných podmínek). Pokud tedy byla u toho zaměstnance doba nezbytně nutná k ošetření nebo vyšetření 6 hodin a on už na ty zbývající 2 hodiny nepřišel do práce, pak je 6 hodin s náhradou mzdy a 2 hodiny jsou omluvené, ale bez náhrady mzdy. Toto ale program nemůže uvádět jako celý den nepl. volna.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
24. 9. 2014 14:08
Dobrý den,
máme zaměstnance, který má PN od 25.8.2014 a stále trvá. Posílala jsem přílohu k žádosti o nemocenské. kde se mi objevil 1 kalendářní den ve vyloučených dobách a nevím proč. Pracovní poměr je od 1.1.2014 do 31.10.2014. Můžete mi prosím poradit? Děkuji