Re: Vdovský důchod a nějaké úlevy?
Můžete si u ZP vyžádat seznam Vašich pojištěnců, je u toho, jak jsou vedeni a tak též můžete zjistit příp.chybu, či zda je např. někdo stále ještě vedený na M , nebo pobírá nějaý druh důchodu, apod.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
25. 9. 2014 10:32
Dobrý den, prosím Vás o radu. Mzdy jsem převzala po kolegyni teprve před 3 měsíci - kolegyně šla do důchodu. Teď u nás byla na kontrole z VZP a upozornili mě, že jedna zaměstnankyně pobírá vdovský důchod (ona pracuje na zkrácený úvazek a má 2 nezletilé děti), takže mě s ohledem na plánované zvýšení minimální mzdy, upozornili, abych neodváděla z minima. Ještěže přišli, protože já jsem vůbec netušila, že paní pobírá vdovský důchod a moje předchůdkyně určitě taky ne.
Prosím Vás má pobírání vdovského důchodu ještě nějaké "úlevy", vím o tom zdravotním pojištění, ale není ještě něco u zdanění?
Děkuji