Re: DPP a odměna - prosím o radu
Právě to je ted komplikované, jelikož léta předtím měl prostě 178 Kč, ale kolegyně to zvrtala a ted mu to vychází tímto způsobem, jelikož zam-vatel chce zachovat DPP až do konce roku. Netuším jak se s tím poprat, aby to nevypadalo jako obcházení limitu či něco podobného. Ano, vychází mu to hodinově více než jiným, právě v tom mám ten problém. Jediné co mě napadá je změnit ten 1Q tak, abych se trefila do částky a upravila to hodinově celé od začátku...
Tady na fóru jsem se dočetla, že prémie u DPP může zavánět obcházením limitu a že by to při případné kontrole nemuselo projít. Ono je to nakonec ještě jinak a zaplatpánbůh že už je ta kolegyně pryč, protože bych nejradši.... Představte si, že ten člověk už nepracoval 2 měsíce a ona mu to stejně zúčtovala a nikdo si toho nevšiml? Koukám jak blázen.
Děkuji všem za rady, musím to prostě propočítat tak,a bych se vešla a vše sedělo.
Děkuji též za trpělivost a všem hezký den. K.
Já jsem mu to samozřejmě řekla, nic jiného už mi nezbylo... To je právě ono-ona jim vůbec nedávala správné odpovědi a oni se dle toho řídili a ted koukají jak vyjevení, protože už tomu vůbec nerozumí... Ach jo...:( Tuhle práci zbožnuju, ale jakmile dojde na toto, tak to jsem hotová. Všechny mé firmy jsou v naprostém pořádku a ty její, no škoda mluvit...:/
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
25. 9. 2014 11:08
Dobrý den,
bývalá kolegyně zvorala co mohla a potřebuji se poprat s DPP, kterou špatně nastavila.
Za 1-3 2014 měl zam-ec odměnu hodinovou a odpracoval dohromady cca 160 hodin.
Od dubna se ale udělala DPP nová na odměnu měsíční ve výši 4250 kvůli ÚP a je až do konce roku.
S prvním kvartálem v systému nehnu, ale se zbytkem už ano - je tedy možné nastavit mu dohodu na 4250 Kč měsíčně a 15 hodin rozsah práce? Kolega si stojí za tím, že odměna z DPP musí být vždy hodinová. Je to velký problém, měsíční odměna u DPP?
Děkuji za názory.