Re: DPH nájemné, plátce -neplátce
Tuhle možnost jsme také zvažovali, jen mi přišlo divné, že když mám čtyřicet nájemců , část plátců část neplátců, dáno pravidlo plátce s DPH, neplátce bez DPH , že bych mohla vytáhnou jednoho plátce a u něj se rozhodnout, že prostě nebudu DPH k nájmu připočítávat a přitom ostatním plátcům ano , ale asi to tak lze. Přišlo mi to divné. Každopádně moc děkuji za odpověď.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
25. 9. 2014 12:22
Dobrý den, jsme majitelé nemovistosti, plátci DPH,pronajímáme prostory, dle našeho rozhodnutí plátcům s DPH, neplátcům bez DPH, na vstupu uplatňujeme koeficient a teď ten problém : jeden z neplátců DPH se loni v 7/13 stal plátcem DPH ale nenahlásil nám změnu, tudíž nájemné bylo fakturováno do 8/14 bez DPH, co teď s tím? , dofakturovat DPH zpětně , udělat za každý měsíc opravné hlášení , odvést DPH, tak bych to viděla správně, jen mám hrůzu z toho, že koefiicient za loňský rok je vypořádaný.
díky moc za názory či rady