Re: čerpání dovolené po mateř.-prosím mz
Rodičovská dovolená(=jak vás vede zam-tel) a Rodičovský příspěvek (=peníze od SSZ) jsou rozdílné věci, které se můžou ale nemusí překrývat.
Re: čerpání dovolené po mateř.-prosím mz
Zaměstnavatele musíte před ukončení MD písemně požádat o čerpání řádné dovolené. Současně budete pobírat rodičovský příspěvek a čerpat řádnou dovolenou. Takže v jednom měsíci budete mít 2 příjmy.
Z dovolené se standartně provádějí odvody.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
25. 9. 2014 13:26
Dobrý den,
8.10. mi končí mateřská, zaměstnavatele jsem požádala o vyčerpání zbylé dovolené cca20dní, tudíž jsem si myslela, že o rodičovský příspěvek zažádám až po vyčerpání dovolené t.j. 7.11., ale paní na úřadě mi řekla, že nárok na příspěvěk mám už od 9.10., kdy mi končí mateřská. Zajímá mi, zda má mít zaměstnavatel v evidenci od 9.10.-7.11. že mám řádnou dovolenou nebo že jsem na rodičovské. A z dovolené se standartně vypaltí odvody (SP a ZP) ???Děkuji za rady